Водещите новини
Home » Топ новини » Проф. Светлана Шаренкова: Плюете комунизма, но тогава бяхме 27-и в света и имахме голям авторитет!
Проф. Светлана Шаренкова: Плюете комунизма но тогава бяхме 27-и в света и имахме голям авторитет!

Проф. Светлана Шаренкова: Плюете комунизма, но тогава бяхме 27-и в света и имахме голям авторитет!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Известната бесепарка Светлана Шаренкова вече повече от 30 години се бори срещу манипулациите и лъжливите данни за тоталитарния режим и най-вече времето на Тодор Живков.

Тя категорично не е съгласна, че този период е нещо ужасно в българската история, а напротив, смята го за най-хубавия период на България след Освобождението, разбра 365 Новини.

„Толкова много години слушаме лъжите на едни хора, които преиначават историята. А истината е, че комунистите поеха една изключително слаба икономически държава, която тънеше в бедност и мизерия. Тодор Живков успя да докара България до 27-мо място на индустриално развитие в света. Тогава България имаше такъв авторитет пред света, какъвто повече никога няма да има“, твърди известната редакторка.

Проф. Шаренкова отказва да се съгласи с тиражираната в продължение на 32 години информация, че Тато е искал да „продаде“ България на СССР. За нея това е абсолютна лъжа.

Проф. Светлана Шаренкова продължава да се бори срещу лъжите за Тодор Живков

„Другарят Живков никога не е искал България да стане 16 република на СССР, това са долни лъжи. На събранието е имало шеги на тази тема, но такова решение не е взимано“ – разкри в ефир издателката, която е автор на книгата „История на Българската социалистическа партия“.

Според професорката концлагерите също са представени манипулативно в историята. Тя твърди, че те са премахнати през 1962 г. лично от Тодор Живков и той няма никаква вина за тяхното съществуване преди това.

„Тодор Живков беше един модерен държавник, който знаеше как се прави политика, но преди всичко я правеше за българския народ.“ – смята проф. Шаренкова.

Издателката не може да се съгласи и с укорите срещу Живков, че е оставил външен дълг от 10 млрд. лв. Тя твърди, че след началото на промените в СССР България остава без подкрепа отвън и се налага да тегли кредити. Това обаче е нищо в сравнение с настоящите ни задължения.

„Михаил Горбачов е големият предател, който разби една добре смазана машина и това остави България без пари. Тези 10 млрд. се натрупаха в последните години от Живковото управление, когато нямахме друг избор, освен да търсим кредити.“ – разкрива Светлана Шаренкова, която беше кандидат за депутат от БСП и на последните парламентарни избори.

Според нея България трябва да обърне повече внимание на отношенията си с Русия, които са в криза, вместо да се подмазва постоянно на Брюксел и Вашингтон.

А ето и малко коментари от мрежата, относно нейното изказване:

Зa 42 лeвa пoчивaxмe в пpoфcъюзния дoм в Πaмпopoвo 2 възpacтни и двe дeцa. Уcлoвия paзĸoш, xpaнa иcтинcĸa вĸycнa. Бeшe xyбaвo cпoĸoйнo, paзxoдĸи в гopaтa. Ceгa caмo мoжeм дa мeчтaeм зa тyй вpeмe, дeцaтa cи cпoмнят c нocтaлгия зa oнoвa вpeмe.

ИСТИНАТА Е ТАЗИ, КОЯТО ОПИСА г-ЖА ШАРЕНКОВА. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НИЕ ВЕЧЕ КЛОНИМ НЕ КЪМ ТРЕТИЯ, А КЪМ ПЕТИЯ СВЯТ, ако има такЪв!

Hяĸoгa нямaлo пopтoĸaли и бaнaни – ceгa имa aмa нe мoгa дa cи ги ĸyпя, няĸoгa ce чaĸaлo c гoдини зa ĸoлa – ceгa ги имa нa вceĸи зaвoй нo cтapи и aмopтизиpaни a тoгaвa cи ĸyпyвaxмe нoви зa ĸoитo ceгa нe мoжeм и дa мeчтaeм, xoдexмe я нa мope, я нa caнaтopиyм ceгa cи плaциĸaмe ĸpaĸaтa нa бaлĸoнa. Πoнaпpaвиxмe cи и ĸъщичĸи, виличĸи и тo бeз зaеми нaли!

ceгa ĸaтo cмe в Eвpoпa ___ цъфнaxмe и въpзaxмe и ядeм бaнaни, ĸapaмe пoтpoшили и cмe нa „“ ĸpyиз“““ пpeз цялaтa гoдинa и тънeм в лyĸc и paзĸoш ?!?!?! Eeeйййй Бoжeeeee, aмaн oт тaĸивa пиcaчи. A пoмиcли мaлĸo пpeди дa пишeш.

ЕВАЛЛА НА ТАЗИ ЖЕНА…САМАТА ИСТИНА ГОВОРИ…КОИТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕЯ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ…ИМА МНОГО ПРОДАЖНИ НАГЛИ БОКЛУЦИ КОИТО ОТРИЧАТ ТАЗИ ИСТИНА…

Източник: Зона 98

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.