Home » България » Проф. Овчаров: На всеки българин е ясно, че никой не държи милион евро в нощното си шкафче
Проф. Овчаров: На всеки българин е ясно че никой не държи милион евро в нощното си шкафче

Проф. Овчаров: На всеки българин е ясно, че никой не държи милион евро в нощното си шкафче

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Компроматният скандал, който се завихри в последните седмици по високите етажи на политическия елит, не е по вкуса на археолога проф. Николай Овчаров, според когото е нелепо човек да мисли, че някой би могъл да държи 1 млн. евро в нощното си шкафче и няколко кюлчета злато.

Темата той коментира в предаването „Беновска пита“.

„На всеки един българин е ясно, че никой няма да държи в едно нощно шкафче 1 млн. евро и златни кюлчета. Това е нелепо“, коментира професорът, пише Канал 3.

„Въпросът беше отношението към тази ситуация. Никой държащ на достойнството си политик, не трябва да реагира. Не съм съгласен с реакцията на премиера. Той, като един здраво мислещ човек, не трябваше да реагира. За мен това си е една инсценировка.

Обяснителният режим никога не води до добро“, каза още той по адрес последвалата пресконференция на Бойко Борисов след изтеклите снимки.

Проф. Овчаров представи междувременно новата си книга, посветена на маите. В нея той разказва за богата история и далечна култура, като изтъква и причината за живия му интерес към подобни експедиции.

За него представлява особен интерес да сравни развитието на света в различните му точки, като изтъква, че маите изчезват през IX век, докато по онова време българската държава процъфтява.

Източник: Petel

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook