Home » Топ новини » Проф. Кантарджиев съветва: За да убиете коронавируса в храната преди да я хапнете я дръжте 2 минути в микровълновата
Проф. Кантарджиев съветва: За да убиете коронавируса в храната преди да я хапнете я дръжте 2 минути в микровълновата

Проф. Кантарджиев съветва: За да убиете коронавируса в храната преди да я хапнете я дръжте 2 минути в микровълновата

Важни съвети дадоха участниците в днешния брифинг на НОЩ. Освен така известните вече маски, дистанция, дезинфекция, включиха и лимони със сода, както и микровълновата фурна.

Проф. Тодор Кантарджиев препоръча при внасяне на храна в къщи от заведение да я затопляме за две минути и ако има вирус, той ще бъде унищожен.

„Доста колеги станаха коронолози и говорят какво ли не. В момента най-важното е контролът на мерките и убеждението на хората, че трябва да бъдат с маски. Никой не се е задушил с маската”, каза още експертът. И допълни, че при общуване с болен, ако човек е спазвал дистанция и е носел маска, ще изкара заболяването по-леко, дори все пак да се зарази, пише 19min.bg.

Проф. Кантарджиев подчерта, че трябва да прекарваме възможно най-дълго време на отворен прозорец, когато сме в затворено помещение или в градския транспорт.

Той посъветва всички, които носят очила, да не ги свалят, когато са на работа, защото често заразяването с COVID-19 ставало през очите. При болки в гърлото пък било важно веднага да започнем да приемаме лимон със сода, за да предотвартим по-сериозна инфекция.

Експертът отново препоръча при настъпването на сезонните вируси и след евентуална поява на симптоми да се изследваме и за грип.

„Епидемичното разпространение на грипа е през декември, а пикът – в края на януари или началото на февруари. Има такива тестове, с които бъркаш в гърлото на едно дете и след няколко минути ти казва болно ли е от грип и от какъв тип.

Защо не са по аптеките? Защото това не са тестове, които се правят от гражданите, тъй като най-важното е взимането на материал от носоглътката“ , каза още проф. Кантарджиев.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.