Водещите новини
Home » Топ новини » Проф. Гайдарски: След 1997 няма здравеопазване у нас! Костов е виновен за COVID-труповете
Проф. Гайдарски: След 1997 няма здравеопазване у нас!

Проф. Гайдарски: След 1997 няма здравеопазване у нас! Костов е виновен за COVID-труповете

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Проф. Радослав Гайдарски не одобрява начините, с които правителството се справя с пандемията!

Още един критик на НОЩ излезе на хоризонта. Става въпрос за проф. Радослав Гайдарски, който е бивш здравен министър. Професорът е на мнение, че ваксините, които сега внасяме, няма да имат никакъв ефект. Причината е, че не му е сега времето за това.

„Нелепо е да се ваксинираш по време на пандемия. Ваксината предпазва, а не спасява. Затова ваксинацията в момента е противопоказна.“ – твърди проф. Гайдарски.

По думите му можем да заключим, че по време на пандемия е рисковано да се ваксинира човек, тъй като шансът да е носител на вируса безсимптомно е голя. Ако наистина е позитивен, без да го знае, и се ваксинира, той може да се разболее, при това тежко.

Проф. Радослав Гайдарски хвърли вината за всичко върху Иван Костов, разбра 365 Новини

Проф. Гайдарски, който беше здравен министър при управлението на Тройната коалиция (2005-2009), е възмутен от качеството на здравната ни система. Според него тя е тотално срината.

„Как може да умират хора пред стълбите на болници? Такова нещо е недопустимо. Аз бих ги уволнил всичките и после бих ги дал на прокурора.“ – изригна професорът пред БНР.

„Ние имахме много добра здравна система докъм 1997 г. и после я разрушиха напълно.“ – допълва проф. Гайдарски.

Припомняме на нашите читатели, че през 1997 г. на власт дойде Иван Костов. Излиза, че според Гайдарски именно Костов е сринал здравната ни система и днес е виновен за умрелите пред стълбите. Самият Радослав Гайдарски е изкарал вече коронавируса и не отрича сериозността на проблема. Той се е спасил главно заради един медикамент и неговото име е ремдесивир.

„Нямам представа защо това лекарство не е обявено от СЗО за лечение на Ковид-19. На мен ми помогна страшно много, без него бях пътник.“ – казва хирургът.

Той все пак се надява, че случаите на починали от коронавирус у нас ще намалеят, но не заради ваксините, а защото повечето хора вече са минали през заразата.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.