Home » Топ новини » Проф. Балтов разконспирира обрата с „мъртвия“ протестиращ и прогнозира нов скок на К-19
Проф. Балтов разконспирира обрата с „мъртвия“ протестиращ и прогнозира нов скок на К-19

Проф. Балтов разконспирира обрата с „мъртвия“ протестиращ и прогнозира нов скок на К-19

„21-годишното момче Евгени, което бе бито на протестите, бе приет в „Пирогов“ с комоция. Скенерът показа, че няма сериозни увреждания, но имаше множество контузии по тялото. Бе в съзнание и през цялото време бе в съзнание.

Не мога да коментирам дали е скандално, че дойде при нас чак на следващата сутрин“, това заяви изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.


Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов

„Тревожно е, че се появиха фалшиви новини, че е мъртъв. Майка му е наш колега хирург от Пета градска болница. Синът й се самоизписа в неделя на обяд“, поясни проф. Балтов в сутрешния блок на Нова телевизия.

От дни из социалните дни циркулира лъжливата новина, че момчето е починало, а вчера се оказа, че „мъртвият“ Евгени сам е пожелал да напусне болницата.

От думите на проф. Балтов стана ясно, че другия пациент е 29 годишен. Той още е в болница и трябва да остане поне още 4-5 дни. Той е бил приет със същата диагноза – комоцио.

„В неделя винаги се правят по-малко тестове и заради това в понеделник случаите на заразени с коронавирус у нас са по-малко.

Очаква се повишение на случаите. Просто когато много хора са се събрали на едно място – викат, събират се и т.н., няма как да няма още много заразени“, каза проф. Балтов.

За днес броят на заразените с К-19 е 77, а през изминалите дни той бе над 200.

Вчера шефът на „Пирогов“ заяви пред медията ни, че тези резултати ще бъдат видими след 7-10 дни.

„При това напрежение, което се създаде в момента, не мисля, че можеше да убедим собствениците на дискотеки и барове, че не трябва да отварят, но го направихме и те обещаха, че ще спазват всички изисквания.

Синът ми бе абитуриент и сам се уверих колко е опасно покрай дискотеките и баровете. Видяхте как след няколко бала имаше бум на болни с коронавирус“, каза още проф. Балтов.

Той поясни, че в момента в столицата има 80-90 свободни легла за лечение на болни с коронавирус. „При 91 ще отворим нови отделения, а успокояващото е, че лекари в София има“, поясни шефът на „Пирогов“.

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.