Водещите новини
Home » България » Президентът Радев на Трифон Зарезан: Лозето не ще молитва, иска мотика. Така е и с българската политика
Президентът Радев на Трифон Зарезан: Лозето не ще молитва иска мотика. Така е и с българската политика

Президентът Радев на Трифон Зарезан: Лозето не ще молитва, иска мотика. Така е и с българската политика

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Лозето не ще молитва, иска мотика. Така и с българската политика – трябва умно да зарежем „българското лозе”, така че да дадем шанс на най-добрите филизи, а да изрежем излишните, ако искаме да има плод.

По отношение на всички тези коалиции, които текат в момента – трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж, за да даде добър резултат”, това каза президентът Румен Радев Радев в Плевен, където беше за ритуално зарязване на лозе на днешния празник Трифон Зарезан.

„Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор“, каза още президентът, цитиран от Нова телевизия.

Той посочи, че по всички личи, че след вота за Народно събрание се очертава сформиране на доста фрагментиран парламент. „Дали това е добре, или зле ще покажат изборите и мъдростта на тези партии, които влязат в парламента, така че да се отстоява националният интерес“, коментира Румен Радев.

Попитан за вчерашния призив на министър-председателя в предизборната кампания да не бъдат замесвани деца, Румен Радев заяви, че това е „театър за наивници“. „Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство“, заяви президентът и допълни, че категорично не приема семействата да бъдат преследвани в политическа битка.

„Протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никой“, коментира Румен Радев.

Държавният глава посочи, че огромни средства се раздават „от телевизора“ за справяне с икономическите последствия от настоящата криза с коронавируса, но категорично има ощетени.

„Парите не стигат до засегнатите, а масовите фалити са факт, както и разорението на българите“, заяви Румен Радев и допълни, че още в началото на кризата е призовал политиците да не се правят на лекари и обратното.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.