Home » България » През март тръгва пробното национално преброяване
пробното национално преброяване

През март тръгва пробното национално преброяване

През март започва пробно преброяване на населението, научи 365novini.

То ще се проведе в Разград и Велинград, в някои села около тях и в „Студентски град“ В София. Това съобщи председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски по повод предстоящото преброяване на населението през януари 2021 година. Повечето въпроси са синхронизирани с Европейския съюз. От националната статистика се надяват, че по-голямата част от хората ще направят преброяването сами – онлайн, но ще има и преброители на място. Прогнозите са за 60-65% от населението, което ще използва платформата за електронно преброяване.

„Догодина ще се проведе 18-ото преброяване и то е изключително сериозно, отговорно и трудно за провеждане. По тази причина ние правим предварително една подготовка, която симулира истинското преброяване“, посочи Цветарски пред БНТ.

За населението са предвидени 30 въпроса. Ще се задават отделни въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания, в които попадат домакинства на случаен принцип. Въпросите са задължителни, а отговорите са пожелателни. Предвидени са варианти за всеки, който не желае да отговори на даден въпрос.

Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.