Водещите новини
Home » Свят » Поръчахме си кебап в малко турско кафене и ни донесоха това!
Поръчахме си кебап в малко турско кафене и ни донесоха това!

Поръчахме си кебап в малко турско кафене и ни донесоха това!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Провинциален нетуристически град в Турция. Отидохме да хапнем в кафене, поръчахме си кебап. И това ни донесоха, пише българка в блога си.

Обичам уличната храна и знам също къде продават вкусна шаурма, фалафел или къде правят вкусни кебапи.

Тъй като аз самата съм работила по панаири и затова познавам най-добрите места с добра улична храна.

Обикновено кебапите се увиват в пита, приготвени в пита или в питка. Нещо като шаурма, но шаурмата е кайма (на парчета), а кебап е кайма с подправки и още това месо се готви на шиш (скара).
Да, с удоволствие приготвям месни ястия у дома, мога да готвя кебап. Но след Турция разбрах, че моят кебап е малко по-различен.

Защото вкусих най-вкусния кебап в Турция.

Нека започнем с факта, че кебапът се счита за едно от най-древните ястия на земята: всичко е просто, ловците добиват месо и го готвят над огъня. Бавно към тази проста рецепта били добавени различни билки (подправки) и сол.

Някой може да се опита да спори с мен, казват, хората са яли корени и като цяло са тревопасни. Но те са ядли корени, когато не са можели да си доставят месо.

И когато успяват да се доберат до месо, тогава, разбира се, са яди месо. Коя друга храна може да бъде по-питателна? Не можете да ядете само хляб. И корените също.

И така, в Турция месото е основният продукт. В страната има много месни ястия, а най-често срещаното е кебап. Нещо повече, кебапите са напълно различни: в зависимост от региона например.

Адана Кебаб, Искандер Кебаб, Лула Кебаб и много други. Кебабите се приготвят от различни меса: агнешко и пилешко месо са особено популярни.

Забранено е свинското месо. Не се яде в мюсюлманските страни. Провинциален нетуристически град в Турция. Отидохме да хапнем в кафене, поръчахме си кебап. И това ни донесоха. Влязохме в най-обикновеното турско кафене. Нетуристическият град Чамарди.

Адана кебап

Опитах различни кебапи и най-любимият ми е адана кебап.

И го ядох както в Истанбул, в кафене в центъра на града, така и в абсолютно  нетуристически градове. И в град Адана също.

Дори обичам да ям в Турция в малки кафенета, където се хранят само местните. По някаква причина там винаги е по-вкусно и по-искрено.

Така например, когато шофирахме към националния парк Аладаглар, спряхме в малкото градче Камарди, където, разхождайки се по улицата, отидохме до първото кафе, на което попаднахме. Никой в ​​кафенето, разбира се, не знаеше английски, затова си поръчахме порция адана кебап.

Пред нас те поставиха най-прясното мляно агнешко месо, разпалиха скарата.

Месото се готви на скара. Там също се пържат лаваш и домати. Доматът също се пече на скара.

Сервира се с кебап: пресен магданоз и копър, салата от домати и краставици, маринован лук и люти мариновани чушки.

Както и айран и вода.

Веднага ще кажа: вкусът е божествен. Най-деликатното месо, плюс не само месо, но и зеленчуци с маринати. И традиционният айран.

Което заедно създава перфектната вкусова комбинация.

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.