Home » Забавно » Помните ли Сандокан с двата ножа? Вижте как изглежда Малайския тигър днес, на 74 години
Помните ли Сандокан с двата ножа?

Помните ли Сандокан с двата ножа? Вижте как изглежда Малайския тигър днес, на 74 години

Със сигурност поколението на 50-годишните помни темелния за времето си италиански филм „Сандокан“, който тогава не беше за пропускане.

Който не го е гледал, да не се издава, а да го потърси в нета, макар че сега въздействието няма да е същото. За това поколение в България „Сандокан“ беше нещо като филмите за супергерои за сегашните деца и младежи.

Снимка: Ю тюб /кадър/

Образът на малайския Робин Худ бе много ярък и за това говори фактът, че ако идеш да гледаш филма в едно кино с малки ромчета, го гледаш два пъти – едни път на екран и втори път след прожекцията, когато те го изиграват още след излизането от салона. Разбира се, всички са Сандокан, ако са момченца, и лейди Мариана /в ролята бе красивата Карол Андре/, ако са момиченца.

Някои момиченца, впрочем, също искаха да са малайския пират и от време на време им се позволяваше, припомня 365 Новини.

Актрисата Карол Андре
Кабир Беди и Карол Анрде като Сандокан и лейди Мариана, кадър от филма

Истинският Сандокан, Малайският тигър, може да е само един и този образ принадлежи на индийския актьор Кабир Беди, който доби известност заради него в цяла Европа и в родината си и е първата му запомняща се роля в дългата му и интересна кариера. Самият филм по романа на Емилио Салгари е режисиран от Серджио Солима и е всъщност 6-серийна поредица от 1976 година, от която тук видяхме само началото. През 1996 година излезе и „Завръщането на Сандокан“, но вече не беше същото…

Кабир Беди, който освен децата покори със зелените си очи и множество женски сърца в Европа и Азия, е роден в Бомбай /сега Мумбай/ през 1946 година.

Освен като Сандокан, е известен най-много като принц Омар Рашид в „Дързост и красота“ и Гобинда във филма за Джеймс Бонд „Октопуси“. Става дума обаче за популярността му извън Индия, защото в страната си той е много обичан, играл е в около 60 продукции на Боливуд.

Кабир е женен три пъти и има две деца, но синът му Сидхарт е починал на 26 години при нещастен случай. Актьорът е успял да продължи с кариерата си след тази трагедия, а е имал и още съжителства с известни жени, включително бивша Мис Индия, но без брак. Дъщеря му от първия брак, Поя Беди, е бивша актриса в индийски филми, а сега е журналистка.

Актьорът Кабир Беди /снимка: Уикипедия/

През 2015 година Кабир Беди беше в България, гостува в „шоуто на Слави“ и даде и други интервюта. Той признава, че именно ролята на Сандокан е била тази, която му е отворила пътя за кариера не само в Боливуд, но и в Европа и дори Холивуд. Той смята, че популярността на сериала се дължи на това, че той изразява битката с колониализма и носи послание за силата на любовта.

Кабир Беди и карол Андре през 2015 година /Снимка: Printerest/

Кабир разказа, че е извадил късмет да получи ролята, защото италианският екип, който търсел атлетичен мъж от Източна Азия за образа на Сандокан, пристигнал за кастинг първо в Бомбай. Кабир Беди бил първият, който се явил, и получил ролята.

Кабир Беди, снимка: Инстаграм

Днес той е на 74 години, изглежда отлично за възрастта си и продължава да живее едновременно в родния си Мумбай и в спомените на вече добре порасналите деца от 70-те. Неговият съвет: никога не приемайте, че сте на повече от 50.

Кабир Беди през 2019 година /снимка: mid-day.com/

Непреходната стойност на филма за Сандокан пък се потвърди и през 2008 година, когато групата „Лолуги“ пусна клип, явно вдъхновен от него, с песента „Сандокан“. Оттам идва и неувяхващият припев: „Сандокан, мале, с двата ножа!“.

Бясна разхлопана чалгия, ама пък голям майтап. За който има нерви и чувство за хумор:

Източник: Дебати

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.