Home » Топ новини » Плевнелиев с частен басейн в гръцкото си имение (УНИКАЛНИ СНИМКИ)
Плевнелиев с частен басейн

Плевнелиев с частен басейн в гръцкото си имение (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Росен Плевнелиев и Деси Банова от няколко седмици са на семейна ваканция в съседна Гърция.

За разлика от други наши звезди, които броят хиляди евро за лукс хотели в южната ни съседка, бившият президент има удоволствието да нощува в собствено имение с частен басейн с олимпийски размери.

Въпреки че в началото на годината той направи сензационно признание, че е останал без нито един имот на свое име, Плевнелиев все още ползва палата си на полуостров Халкидики, с който се разбра, че се е сдобил още през 2007 г. за колосалната сума от 1 369 000 лв., т.е. около 700 000 евро.

Морската му хасиенда там, тази в Черноморец, както и двете съседни къщи в построения от него комплекс „София парк“, вече се водят на имената на децата му от брака му с Юлияна Плевнелиева, установи проверка на 365 Новини. И до момента обаче с новата му половинка Деси Банова и общия им син Йоан продължават да обитават столичните къщи и да отскачат до другите два морски имота, тъй като според документите Плевнелиев ще има право да ги ползва до живот.

На лятната ваканция в семейния палат в малкото градче Уранополи, намиращо се на 400 км от София, Росен и Деси са придружавани от Асен и Павел (двамата големи синове на експрезидента от Юлияна), от щерката на синоптичката – Йоанна, както и от нейната майка Лили. Палатът обаче е достатъчно просторен – два етажа, но разположени на дълго, за да побере голямата тубма деца. Покрай басейна пък има достатъчно шезлонги, на които всяко от тях да се излежава.

Всъщност имението на Плевнелиев в Уранополи се простира на над 1200 квадратни метра разгъната площ и има 6-7 декара двор.

Вилата е обградена от многогодишна гъста маслинова гора, а съседи, които да досаждат на Росен, Деси и децата, липсват. Най-близките сгради до лятната хасиенда на бившия държавен глава са на повече от километър-два. Става дума за известните хотели „Аторама“ и „Ийгъл Палас“. Имението на Плевнелиев обаче достойно се конкурира със скъпарските здания и няма нищо общо с домовете на „редовите“ гърци.

Къщата е разположена самотно на върха на един от хълмовете на 2 км от Уранополи, под нея има единствено убийствена урва.

До внушителната постройка се стига по частен път, по който не могат да преминават случайни хора. Гледката, с която Росен и Деси се будят всяко утро и пият кафето си покрай частния си басейн, е повече от впечатляваща – отпред Егейско море, което изглежда като на картичка, а отстрани горите на светия Атон.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.