Водещите новини
Home » Свят » Падението на една нация: Това е новият помощник-министър на здравеопазването на САЩ /Снимки/
Падението на една нация: Това е новият помощник-министър на здравеопазването на САЩ /Снимки/

Падението на една нация: Това е новият помощник-министър на здравеопазването на САЩ /Снимки/

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Новият заместник-министър на здравеопазването в САЩ Рейчъл Ливайн стана първата транссексексулана, която застава на федерален пост. Кандидатурата ѝ бе издигната от президента Джо Байдън и одобрена от Сената.

Въпреки съпротивата на републиканците кандидатурата на Ливайн бе приета с 52 гласа „за“ и 48 гласа „против“.

Рейчъл Ливайн е отговаряла за здравеопазването в щата Пенсилвания през 2017 г. Била е преподавател по педиатрия и психиатрия в Университета на Пенсилвания.

Защитници за правата на ЛГБТ общността приветстваха назначаването ѝ като исторически пробив за САЩ.

Рейчъл Ливайн„Рейчъл Ливайн е изключително квалифицирана, за да ни помогне в осъществяването на политиката на нашата администрация в областта на здравеопазването“, заяви Джо Байдън при обявяването на кандидатурата ѝ.

При номинирането ѝ той изтъкна също, че независимо от раса, пола и сексуалната ориентация експертните умения са нужни, особено в период на пандемия.

новият помощник-министър на здравеопазването на САЩТя заемаше поста на здравен секретар на Пенсилвания и от началото на коронавирусната пандемия води този американски щат през кризата с общественото здраве, предизвикана от Covid-19.

„Д-р Рейчъл Ливайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия – независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане – и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в този критичен момент и след това“, посочи Джо Байдън.

Падението на една нация

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.