Водещите новини
Home » България » Пациенти затрупват ген. Мутафчийски и екипа му с подаръци /СНИМКИ/
Пациенти затрупват ген. Мутафчийски и екипа му с подаръци /СНИМКИ/

Пациенти затрупват ген. Мутафчийски и екипа му с подаръци /СНИМКИ/

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Благодарностите към директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски и неговия екип не спират от месеци насам, разбра 365 Новини.

Признателни пациенти изпращат символични подаръци на шефа на НОЩ, лекарите и сестрите в болницата, които вече се набъбнали до цяла колекция, която може да бъде изложена в картинна галерия.

Най-често срещани са иконите с ликове на светци и Богородица, вероятно заради символиката, че медиците също сътворяват чудеса. Сред най-атрактивните армагани са и гоблените, ушити ръчно от пациенти с прецизност, любов и търпение. Един от най-впечатляващите изобразява бял кон и е подарък към ген. Мутафчийски и ВМА от военен пилот на име Стоян Нанков, който сам изработил шедьовъра. Някои пациенти пък обичат да изпращат картички, но не със стандартни пожелания, а в рими. За тях във ВМА създали специално табло, където ги закачали, за да ги виждат всички.

Преди 2 седмици пък лично ген. Мутафчийски бе удостоен с почетна грамота от Ордена на рицарите тамплиери в България. Тя му бе връчена тържествено от генерал-майор акад. Румен Ралчев – Велик Приор на Ордена у нас. Той поясни, че този жест е „израз на благодарност за доблестното изпълнение на лекарския дълг, грижата към пациентите, нестихващата вяра в добрия изход и проявената смелост в борбата за посрещането на пандемията от Ковид-19“.

Дни преди това пък посланик Херо Мустафа направи дарение от допълнителни медицински консумативи за ВМА, като не пропусна да изненада и началника на болницата с голяма икона с лика на св. Георги и ювелирен нож.

Ген. Мутафчийски с грамота от Ордена на тамплиерите

Източник: ПИК

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.