Водещите новини
Home » България » От архива: Българското Черноморие през горещото лято на 1968 г. (СНИМКИ)
Българското Черноморие през горещото лято на 1968

От архива: Българското Черноморие през горещото лято на 1968 г. (СНИМКИ)

Българското Черноморие, приятели, не винаги е било секс, наркотици и пияни рускини, както не спират да пишат още по-пияните и дрогирани британски журналисти.

Едно време е имало чисти плажове, мацки без силикон и приятни чичовци с бирени коремчета и големи мустаци. Меркантилността дишаше газовете на трабанчета, жигули и москвичи.

Тези дни попаднахме на един материал на колегите от “Мениджър.NEWS”, който ни върна в назад в годините и решихме да ви направим съпричастни на носталгичните емоции от красивите кадри и спомени.

Дори и да не си бил роден през далечната 1968 г., със сигурност ще изпиташ носталгия към това отдавна отминало време, щом зърнеш тази прекрасна галерия. Находката, публикувана от ViewSofia.com и открита от блогъра hemingway, представлява снимки от албум, наречен “BULGARIAN BLACK SEA COAST”. Той е издаден от София-Прес през 1968 г. Албумът няма цена, което предполага, че се е разпространявал като рекламен материал сред чужденците. Може би дори на борда на самолетите, тъй като е бил собственост на дългогодишен пилот на БГА „Балкан“.

Албумът е изцяло англоезичен. Автор на албума е Страшимир Рашев, художествено оформление Страшимир Рашев и Константин Халачев. Текстът е на Боян Болгар. Редактор Димитър Михайлов, превод (на английски) Маргарита Алексиева, редактор на английски Невена Желязкова.

Но нека не губим повече време. Желаем ви една приятна и незабравима разходка из българското Черноморие – такова, каквото е било през горещото лято на 1968 г.

снимка: Николай Попов
В гората, до плажа, Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Димо Димов
Снимка: Димо Димов
Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Николай Попов
Снимка: Христо Йоцов
Снимка: Христо Йоцов
Снимка: Радослав Парушев
Снимка: Николай Попов
Снимка: Петър Божков
Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Димо Димов
Снимка: Радослав Парушев
Снимка: Константин Халачев

Източник: Опознай България

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!