Home » България » От архива: Българското Черноморие през горещото лято на 1968 г. (СНИМКИ)
Българското Черноморие през горещото лято на 1968

От архива: Българското Черноморие през горещото лято на 1968 г. (СНИМКИ)

Българското Черноморие, приятели, не винаги е било секс, наркотици и пияни рускини, както не спират да пишат още по-пияните и дрогирани британски журналисти.

Едно време е имало чисти плажове, мацки без силикон и приятни чичовци с бирени коремчета и големи мустаци. Меркантилността дишаше газовете на трабанчета, жигули и москвичи.

Тези дни попаднахме на един материал на колегите от “Мениджър.NEWS”, който ни върна в назад в годините и решихме да ви направим съпричастни на носталгичните емоции от красивите кадри и спомени.

Дори и да не си бил роден през далечната 1968 г., със сигурност ще изпиташ носталгия към това отдавна отминало време, щом зърнеш тази прекрасна галерия. Находката, публикувана от ViewSofia.com и открита от блогъра hemingway, представлява снимки от албум, наречен “BULGARIAN BLACK SEA COAST”. Той е издаден от София-Прес през 1968 г. Албумът няма цена, което предполага, че се е разпространявал като рекламен материал сред чужденците. Може би дори на борда на самолетите, тъй като е бил собственост на дългогодишен пилот на БГА „Балкан“.

Албумът е изцяло англоезичен. Автор на албума е Страшимир Рашев, художествено оформление Страшимир Рашев и Константин Халачев. Текстът е на Боян Болгар. Редактор Димитър Михайлов, превод (на английски) Маргарита Алексиева, редактор на английски Невена Желязкова.

Но нека не губим повече време. Желаем ви една приятна и незабравима разходка из българското Черноморие – такова, каквото е било през горещото лято на 1968 г.

снимка: Николай Попов
В гората, до плажа, Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Димо Димов
Снимка: Димо Димов
Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Николай Попов
Снимка: Христо Йоцов
Снимка: Христо Йоцов
Снимка: Радослав Парушев
Снимка: Николай Попов
Снимка: Петър Божков
Снимка: Торос Хорисян
Снимка: Димо Димов
Снимка: Радослав Парушев
Снимка: Константин Халачев

Източник: Опознай България

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.