Home » България » Още една жена обрана от колега на таксиджийката, оставила без пари болна майка
Още една жена обрана от колега на таксиджийката

Още една жена обрана от колега на таксиджийката, оставила без пари болна майка

Ограбената от шофьорка на такси Yellow тежко болна майка на бебе Благовеста Найденова не е единствената подобна жертва, разбра 365novini.  За това разказа софиянката Райна Кънчева, която е била обрана от шофьор от същата таксиметрова компания по сходен сценарий.

Шофьорка на такси обра тежко болна майка с бебеАнна Бонева и приятелката й изтеглили пари от банковата карта на софиянката Благовеста, която останала пред болницата без пари, документи и телефон

На 18 юни Райна трябвало да заведе своя близка до сградата на Националния осигурителен институт, за да подаде документи за осъвременяване на пенсията й. Възрастната жена не можела да ходи сама и заради това поради тази причина се наложило да бъде придружена.

„Чакахме такси пред НОИ, но тъй като трябваше да оставим жената на улица „Одрин”, която е наблизо, не искаха да ни качат. След като един шофьор от Yellow ни подмина, се появи следващ, който склони да ни закара до този адрес, а след това и мен до „Овча купел”, разказa Кънчева пред TrafficNews.

Направило й впечатление, че таксиджията не казал нито дума, а само кимал, когато Румяна го попитала дали ще може да ги закара.

„Колата имаше апарат, стикери, всичко изглеждаше редовно. По пътя спряхме на „Одрин“ и „Стамболийски“, за да може възрастната жена да си купи някакви неща, а там на светофара има камера.Така че, ако искат могат да видят номерата на колата”, разказа Кънчева.

Тя стояла на задната седалка, заедно с всичкия багаж и чантата си. Трудно подвижната жена пък била отпред до шофьора. Когато стигнали до „Китайския блок” на улица „Одрин” Кънчева слязла, за да отвори вратата на входа. В същото време нейната близка също успяла да излезе от колата.

„Обърнах се и таксито просто го нямаше. Видях само задната част на автомобила, но нямаше как да запомня номера. В такъв момент си толкова шокиран, че въобще не можеш да реагираш”, споделя с огорчение Кънчева.

В чантата й били ключовете за дома, парите, телефона и всички ценни вещи. По-късно се оказало, че за неин късмет личната карта е в жилището й, защото същия ден е сменяла чантите си и е забравила да вземе документа.

„Истината е, че аз нямах много пари, но чувството, че си никой, на улицата си, не можеш да се прибереш в дома си и нямаш пари дори да си вземеш едно билетче за градския транспорт и да стигнеш до някъде”, споделя Райна.

Синът на Кънчева проследил задигнатия телефона и установил, че той се намира някъде около бул. „Македония”. Мъжът обаче направил грешката да позвъни, след което устройството било изключено.

„Свързах се с фирмата Yellow и оттам ми казаха, че нищо не могат да направят, защото не съм се обадила по телефона да си поръчам такси и не съм разговаряла с диспечер. Казаха ми, че имали над хиляда шофьори и не можели да разберат кой е”, споделя Кънчева.

Жената отишла и подала жалба и в полицията, но 5 месеца по-късно все още не е установено кой е таксиметровият шофьор.

„Въобще вече не се е и надявам да го открият. Аз просто видях какво се е случило на Благовеста и реших да споделя, че това е практика, защото в случая става въпрос за шофьор от същата фирма”, разказва Райна.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.