Home » Здраве » Оказва се, че досега сме яли бананите погрешно! Всички изхвърляме най-ценното от тях:
досега сме яли бананите погрешно

Оказва се, че досега сме яли бананите погрешно! Всички изхвърляме най-ценното от тях:

Особено през зимата, бананите са чест гост на трапезата ни. Бебетата ги обожават, а и възрастните не могат да устоят на вълшебния им аромат.

Да не говорим колко полезни свойства има в жълтия на цвят плод. Спомнете си само за високото съдържание на витамин В – един от най-ценните за човешкото тяло. Замисляли ли сте се обаче, че може би не консумираме тези плодове така, както трябва?

Колкото и налудничаво да звучи, оказва се, че почти всички ядем банана погрешно. Според проучване над 90% от хората се наслаждават на този плод по неправилен начин. Всички правим една и съща грешка – вие, аз включително.

банани

Всеки е наясно с хранителните свойства на този плод. Особено хората, които се занимават активно със спорт и здравословно хранене. Бананите се използват за много ястия и са много полезни.

Проблемът и грешката ни идва още при беленето на банана и подготовката ни за яденето му.

нишки на банана

Повечето хора постоянно хвърлят нишките на банана, които са между обелката и самия плод. Вкусът им не е кой знае колко приятел. Диетолозите обаче твърдят, че това е много голяма грешка.

Тези нишки се наричат флоеми. През тях всъщност хранителните вещества влизат в самия плод. Истината е, че у тях има много повече полезни вещества, отколкото в самия плод.

Хвърляйки ги в кошчето, заедно с корите, ние се лишаваме от много калий, фибри и витамини А и В.

банан флоеми

Диетолозите препоръчват да се хапват повече банани и да не се отървавате от флоемите, а да си ги хапвате с удоволствие

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.