Home » България » Нумерологът Нели Колева: Меркурий сочи край на мъките през юни
Нумерологът Нели Колева: Меркурий сочи край на мъките през юни

Нумерологът Нели Колева: Меркурий сочи край на мъките през юни

През втората половина на 2020 година човечеството тръгва към нова епоха. След пандемията от коронавируса тази мащабна трансформация ще продължи до 2029-а, прогнозира пред „Марица“ нумероложката Нели Колева в разгара на заразата.

– Сочеха ли числата на годината 2020 предопределеност, че точно сега ще ни сполети пандемията?

– Според нумерологията 2020 е различна година в сравнение с много предходни години. През 2020-а, особено през второто полугодие, към Земята идва коренно различна енергия. Човечеството тръгва към нова епоха. Тази трансформация ще продължи доста години. Да, числата сочат „нова“ предопределеност. От нумерологична гледна точка в 2020-та година имаме две двойки – цифра 2, отговаряща на планетата Луна.

Подредбата на цифрите в 2020 година води до негативно проявление на Луната. Под действието на Луната идват и натрапчивите мисли, страхът, разнородни психични разстройства, нашата зависимост от някого или нещо – в случая от „незнаен враг“, коронавируса, в чийто капан се оказахме.

Всичко, което се случва в момента в света, показва влиянието на няколко планети – Луна, Сатурн, Уран, Плутон.

От засиленото влияние на цифра 2 в годината 2020 виждаме нагледно как „двойката“, която олицетворява Луната, се развива като негативна. И чрез негативните нюанси на Луната човек се превърна в „консуматор“.

2020=2+0+2+0=20+20=40=4. В сбора от цифрите на 2020 година виждаме и активността на числото 4. Според учението „Садоха-нумерология“ цифра 4 отговаря на планетата Сатурн.

Четворката лишава човек от свобода. Под нейно влияние се затварят граници, хората се изолират един от друг. Под неин контрол са лишенията, самотата, липсата на енергия, препятствията в човешкия  живот. Тук са и „нещастията“, които спохождат хората, т. нар. „лош късмет“.

От някои аспекти на Сатурн, както и на Луната, които участват в структурата на 2020 г., идва и изострянето на някои здравни проблеми при хората, появата на депресивни състояния, меланхолия, апатия.

Според астрологията проявлението на Сатурн може да се изрази и като вид сурово „наказание“, той може и да „отмъщава“.

Според официалната статистика коронавирусът по-често заразява хора в по- напреднала възраст, а Сатурн, респективно цифра 4, се свързва и със стареенето.

Смята се, че през 2020 г. започва нова ера в развитието на света – пандемията ли е това начало?

– Енергията на новото време започна още от 2000 година. С новата вибрация космичните процеси започнаха да протичат по-осезаемо още през 2002 г. и видимо по-засилено от датата 21.12.2012,  когато се появи ускорена промяна във вибрацията на Земята.

Цялото хилядолетие е под знака на цифра 2, както и на нейните компоненти. Имаме смяна на цифрата 1 от предишното хилядолетие до 1999 г. с цифра 2 от новото. Тази цифра двойка засяга пряко хората, независимо от националност, религия, мироглед, оказва влияние върху всички сфери от живота, касае психиката, здравето на хората, начина на живот.

– Според китайски сайт 40 е числото, белязало пандемията. Имат ли основание подобни твърдения?

– Да, основателни са. 40 е знаково число в историята и в религията на много народи – в християнството, при мюсюлмани, в юдаизма.

Маите са имали календар, който е в синхрон с биоритмите на човешкото тяло. Те са открили, че има дни, в които на Земята получаваме повече енергия, което улеснява процесите на осъзнаване, на вътрешно израстване. В определените дни – т. нар. енергийни портали, е добре да сме в синхрон с естествените цикли, за да достигнем по-висши състояния на сетивност.

Маите са работили принципно с числата: 4, 20, 40, 400, 7, 13, което е смятано за космическа пропорция.

За важността на числото 40 има много доказателства: много от древните храмове са имали по 40 колони, 40 дни е времето на великия пост, Четиридесетница, в казармата клетвата се дава на 40-ия ден, бременността при жената трае 40 лунни седмици.

Римляните държали 40 дни пристигналите кораби в карантина, в християнството 40 дни след смъртта се прави помен, една от най-популярните приказки на прочутата разказвачка Шехерезада е за Али Баба и 40-те разбойници.

Според някои народи 40 е число на примирение и връщане към принципите.

– Защо във време на криза хората са толкова  податливи на конспиративни теории?

– От древни времена в истинското познание са били посветени ограничен брой хора. Всички ние от векове се вълнуваме от мистика, езотерика, окултни науки, уфология, тайни общества, космос, вселена.

Хората сме така устроени, че всеки от нас се чувства по-спокоен, когато събитията в живота ни са по-предвидими, а по време на бедствия не е така.

Всъщност тези теории имат и позитивно влияние – изострят се нашите сетива, ставаме по-предпазливи, което ни предпазва от допускане на повече грешки.

– Кои от гледна точка на нумерологията са хората, които най-леко ще преодолеят кризата? За кои ще е най-трудно?

– Сега е време да мислим позитивно, да сме силни психически. Според астрологията Сатурн е планета, която „се грижи“ за спазването на баланса, и за това да няма хаос.

От астрологична гледна точка ролята на планетата „Сатурн“ в хороскопа на всеки човек е от изключително голямо значение. Сатурн е планета, която отговаря за реда, дисциплината, за ограниченията. Хората, имащи „силно изразен Сатурн“ в рождената си карта, психопортрет, преодоляват видимо по-лесно всеки появил се в живота им проблем. Това се отнася и за сегашната пандемия с коронавируса.

Т. нар. „сатурнови“ хора по природа са по-отговорни – както пред себе си, така и пред околните, и имат по-стабилна ценностна система.

В сегашната пандемия чрез ограниченията, които ни показва Сатурн, на преден план излизат самотата, изолацията и лишенията.

В случая с Ковид-19 наблюдаваме и липсата на развлечения, удоволствия, произтичащи от Венера и Юпитер.

По-трудно ще преодолеят кризата хората, които преживяват ситуацията прекалено емоционално, което идва от по-засилено влияние на Луна, Нептун, Венера в рождената карта.

Други хора, с активното позитивно влияние на Уран, Меркурий, ще проявяват засилен интерес към всичко случващо се по света.

– Какво ни предстои според законите на нумерологията?

– Цялата планета, светът, в който живеем, навлезе в нова ера. Това е коренно различна епоха, чието начало започна през 2020 година.

В нумерологичен план – не трябва да се страхуваме, че появилата се критична ситуация ще се запази трайно в живота ни.

Позитивна промяна, трансформация, видима в световен план, се очаква още в началото на лятото на 2020 година, както и през 2021 – годината на Меркурий, и през 2022 г., годината на Венера – планета олицетворяваща хармонията, красотата, лукса, изкуството, любовта, парите, символ на вкус, изящество.

Доста години напред – до края на 2029 г., са маркирани с този ярко изразен съдбовен знак на промяна.

– Кога ще настъпи краят на пандемията?

– В края на месец май, още по засилено през шести месец – юни, има позитивна енергия. Меркурий обича взаимодействието между хората, той отговаря за общуването, контактите. И тъй като на него са му нужни чести промени, можем да очакваме доста раздвижена втора половина на месец май.

И понеже Меркурий е стремеж към знания, към истина, към познание, можем да узнаем и някои по-важни неща за коронавируса. Да не забравяме, че всички велики учени, откриватели, изобретатели са под знака му.

– Какво сочат цифрите за съдбата на България?

– Има 3 големи енергийни центъра на Земята, които поддържат живота на Земята, определят бъдещето на човечеството.

Единият от тях е Балканският полуостров – и сърцето е цяла България /Рила, Белинташ/;  Другият-Тибет-Кайлас; И третият –  Латинска Америка – Перу – Бразилия – Мачу Пикчу – Великденските острови – езерото Титикака.

Това дава надежда за светло бъдеще на народа ни.

Инж. н.с. Нели Колева е завършила ВМЕИ „Ленин“ – София, специалност „Изчислителна техника“. Научен сътрудник първа степен. От 28 години се занимава с нумерология, астрология, кабала, ясновидство. Авторка е на 5 книги по нумерология – „Посланието на цифрите“, „Практическа нумерология“. Изградила е „САДОХА НЕЛИ КОЛЕВА“ – нова система за прогнози, която обединява трите древни езотерични науки. Колева провежда обучение и курсове по нумерология. Рисува и енергийни картини – биополева живопис.

Източник: Марица

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.