Водещите новини
Home » Идеи » Никога повече не изхвърляйте черупките от пъдпъдъчи яйца
Никога повече не изхвърляйте черупките от пъдпъдъчи яйца

Никога повече не изхвърляйте черупките от пъдпъдъчи яйца

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Черупките от пъдпъдъчи яйца са с доказани ползи за здравето. Освен че са много вкусни и хранителни, в яйцата се съдържат важни протеини, минерали, витамини, незаменими аминокиселини и редица други полезни хранителни вещества.

Малко от нас обаче знаят, че яйчените черупки могат да се използват като ефективна хранителна добавка като най-подходящи за тази цел са черупките от пъдпъдъчи яйца.

Те са най-безопасни по отношение на бактериални инфекции като салмонелозата и се абсорбират изключително лесно от организма. Освен това нямат никакви странични ефекти.

Черупките от пъдпъдъчи яйца се смилат много лесно на прах, тъй като са в пъти по-тънки от тези на кокошите яйца.

90% от масата на черупката на яйцето от пъдпъдък е съставена от калциев карбонат.
Освен, че черупките от пъдпъдъчи яйца са важен доставчик на калций, в тях се съдържат и още 27 полезни микроелемента като фосфор, силиций, желязо, манган, сяра, молибден, мед, цинк и флуор.

Можете да добавяте праха от пъдпъдъчи черупки към сиренето, салатите или зърнените храни. Можете да го приемате и чист като ней-добре ще е да пиете по ½ до 1 супена лъжица всеки ден.

Не се страхувайте, че ще пренаситите организма с калций.

Прахът от пъдпъдъчи черупки е много полезен за децата в периода на интензивен растеж. Освен това тя има благоприятно въздействие при рахит, анемия и остеопороза.

Имайте предвид обаче, че калцият се усвоява от организма само в присъствието на вит. D, съдържащ се в камбалата, рибеното масло и др. морски дарове, пише bolime.net.

Източник: flagman

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.