Водещите новини
Home » Здраве » Необичайни симптоми на инфаркт, които не бива да игнорирате
Необичайни симптоми на инфаркт които не бива да игнорирате

Необичайни симптоми на инфаркт, които не бива да игнорирате

Много хора вярват, че основният симптом на инфаркт е силна болка в гърдите. Това всъщност не е така.

25% от сърдечните пристъпи протичат безшумно, без очевидни симптоми или признаци.

Д-р К. Крендал е посветил много години на кариерата си, за да минимизира и предотврати сърдечните заболявания.

Според него сърцето ни всъщност ни дава знак за потенциален инфаркт, преди това да се случи.

1. Оток

Много хора вярват, че подуването на глезените или стъпалата е свързано с прекомерно стоене или седене, без да знаят, че сърдечната недостатъчност може да доведе до натрупване на течност в тялото.

Сърдечната недостатъчност може да причини силно подуване на глезените, краката или корема. Много хора могат да натрупат течност и да изпитат внезапно наддаване на тегло. Когато това се случи, човек може да загуби апетита си. Този сериозен симптом предупреждава за повишен риск от сърдечен удар.

2. Тревожност и безпокойство

Хората, които са прекарали инфаркт, казват, че са изпитали безпокойство и тревожност точно преди настъпването на сърдечния удар.

Ако човек изпитва необяснимо и внезапно усещане за безпокойство, се препоръчва да се обади на линейка, тъй като инфарктът е по-добре да бъде предотвратен, отколкото да се лекува.

3. Болка в други части на тялото

Болката започва в гърдите и се простира до челюстта, рамото, ръцете, гърба и стомаха.

В някои случаи хората не изпитват болка в гърдите, а в някои други части на тялото. По принцип болката се появява в едно от двете рамене или между лопатките.

4. Кашлица

Има моменти, когато хората изкашлят кръв или кашлят със свиркане. Това може да показва сърдечна недостатъчност и това се дължи на натрупването на течност в белите дробове. Не забравяйте да обърнете специално внимание на този симптом! Ето някои от най-честите симптоми: гадене, виене на свят, неприятен дискомфорт, студена пот, неравномерно дишане.

Много е важно да не пренебрегвате тези необичайни симптоми на инфаркт, надявайки се, че те ще изчезнат. Ако те продължат повече от 5 минути, не забравяйте да се обадите на линейка или незабавно отидете в болницата.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook