Home » Здраве » Не пренебрегвайте симптоми като гадене и световъртеж, ако сте жена!
Не пренебрегвайте симптоми като гадене и световъртеж ако сте жена!

Не пренебрегвайте симптоми като гадене и световъртеж, ако сте жена!

Нетипични симптоми на инфаркт, които се наблюдават при жените. Важно!

Палмър се събудила от силно гадене. Жената започнала да повръща, но приемайки го за обикновено хранително отравяне, тя поискала да се върне в леглото. Съпругът й обаче настоял да я заведе на лекар. Както се оказало по-късно, това й спасило живота.

Самата мисъл, че може да получи инфаркт, й се сторила нелепа: чувствала се съвсем нормално! Първата електрокардиограма не показала никакви отклонения, но на втората лекарите забелязали нещо, което ги накарало веднага да вкарат жената в операционната!

Когато се събудила след операцията, тя разбрала, че е получила масивен инфаркт. Атаката започнала, когато тя пристига в болницата.

Ако не е била оперирана веднага, това би довело до неизбежен фатален изход.

При повечето жени се проявяват нетипични симптоми на инфаркт!

Сърдечният удар е основната причина смърт при жените. Почти две трети от жените, които умират неочаквано от инфаркт, нямат никакви предупредителни симптоми. Всеки знае, че инфарктът се проявява с болка в гърдите или ръката, но при повечето жени симптомите на заболяването не са толкова изразени или изобщо не са. Ето защо е толкова важно да се знаят по-рядко срещаните симптоми на това опасно заболяване.

Обърнете внимание на всички странни симптоми от брадичката до пъпа!

Лекарите предупреждават, че е важно да се обърне внимание на всички странни симптоми в тялото от брадичката до пъпа. Това може дори да е болка в гърба или челюстта, зъбобол! Моля, обърнете внимание, че инфарктът се проявява не само като болка, но и като чувство на дискомфорт в гърдите! Друг често срещан симптом е лошо храносмилане или стомашни проблеми. Често сърдечните проблеми са придружени от гадене, световъртеж и повръщане. В допълнение към повишената умора, задухът е един от основните, но толкова рядко забелязвани симптоми на инфаркт.

Когато се обадите на линейка, не се колебайте да кажете на лекарите, че подозирате, че имате сърдечен удар, особено ако смятате, че оплакванията ви може да не бъдат взети на сериозно.

За съжаление, дори здрави хора могат да получат инфаркт. Не е нужно да сте пушач, да се храните нездравословно и да имате наднормено тегло, така че слушайте сигналите на тялото си и бъдете здрави!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.