Home » Здраве » Нана Гладуиш: Содата не лекува рака!
Нана Гладуиш: Содата не лекува рака!

Нана Гладуиш: Содата не лекува рака!

Приемът на повече от 30 грама на ден може да е фатален, обяснява водещата, минала през 2 онкодиагнози

Любимата водеща Нана Гладуиш, която два пъти пребори коварната диагноза рак, от години помага на други онкоболни да минават по-леко през диагнозата. В своя личен наръчник тв звездата развенчава редица от митовете, свързани с коварното заболяване, на които масово пациентите вярват и вместо да си помагат, си вредят.

Гладуиш е твърдо против теорията, че содата бикарбонат лекува тумори. „Тази „теория“ идва от твърдение, че „ракът е винаги бял“. Факт: Един очевиден проблем с тази идея – освен очевидния факт, че раковите клетки не са гъбични по произход – е, че ракът невинаги е бял. Някои тумори са. Други обаче не са. Попитайте който и да е патолог или раков хирург.

Защитниците на тази теория твърдят, че ракът е причинен от инфекция от гъбичките кандида и че всъщност туморите представляват опит на нашето тяло да се предпази от инфекцията. Няма обаче никакви доказателства, че това е вярно, но има много доказателства, датиращи още от 1902 г., че ракът започва от грешки в нашите собствени клетки“, обяснява Нана.

„Нещо повече, много напълно здрави хора могат да се заразят с кандида – те са част от естествения набор микроби, които живеят във и върху всички нас. Обикновено имунната ни система държи кандида настрана, но инфекциите могат да станат по-сериозни при хора с компрометирана имунна система, като например ХИВ позитивните.

„Лесното решение“ е явно туморите да се инжектират със сода за хляб (натриев бикарбонат). Това дори не е лечение, което се прилага при доказани гъбични инфекции, камо ли пък при рак“, категорична е Нана.

По нейни думи е точно обратното и има сериозни доказателства, че високите дози натриев бикарбонат могат да доведат до тежки – и дори фатални – последици.

„Някои изследвания показват, че натриевият бикарбонат може да окаже влияние върху рака, трансплантиран в мишки или в ракови клетки, отгледани в лабораторни условия, като неутрализира киселинната микросреда непосредствено около тумора.

Има и изследователи в САЩ, които провеждат малко клинично изпитване, което изследва дали капсули натриев бикарбонат могат да помогнат да се намали болката, причинена от рака, и каква е максималната доза, която може да се приеме, но не и дали имат някакво влияние върху туморите. Тъй като тялото силно се съпротивлява на всеки опит да се променят pH нивата му, обикновено като изхвърля бикарбонат чрез бъбреците, съществува риск дозите бикарбонат, достатъчно големи, за да променят съществено pH средата около тумора, да предизвикат сериозно състояние, известно като алкалоза.

Според една приблизителна оценка доза от около 12 г сода за хляб на ден (изчислено при възрастен с тегло от 65 кг) е в състояние да неутрализира киселината, произведена от тумор с размер около един кубичен милиметър. Дози от над 30 грама на ден обаче най-вероятно могат да предизвикат тежки здравословни проблеми – сами си направете сметката“, допълва Нана.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.