Home » Живот » Най-големият карък в историята на тотото – Илия Топузански: Никога не си сменяйте числата!
Най-големият карък в историята на тотото - Илия Топузански: Никога не си сменяйте числата!

Най-големият карък в историята на тотото – Илия Топузански: Никога не си сменяйте числата!

Ако го направите, много е вероятно точно те да се паднат , споделя бай Илия.

„Не сменяйте числата, с които играете тото. Представете си, че го направите и вземат, че излязат. Няма да можете да го преживеете.“

Това заяви пред „България Днес“ 85-годишният Илия Топузански от София, който е определян за най-големия тото карък в хазарта не само у нас, но и на Балканите. Въпреки че редовно играе над 60 години, Илия няма уцелена голяма сума.

В момента в спортния тотализатор е натрупан най-големия джакпот в историята – близо 11 милиона лева. В неделя сумата бе 10 446 182 лв., но никой не позна изтеглената комбинация от числата 12, 20, 24, 25, 37, 46. Следващият шанс е тиражът в четвъртък. Шестица в най-популярната игра на Българския спортен тотализатор не е печелена от 77-ия тираж на 30 септември миналата година. Тогава в Пловдив някой си осигури сериозната сума от 4 958 860 лв.

„Едва ли аз съм точният човек, който да дава съвети, като се има предвид, че повече от 60 години нямам уцелена петица или шестица, а четворките ми са много малко. И числа няма да предлагам на хората, защото вероятно няма да излязат. Но нека си държат на своите и да не ги сменят, защото веднъж ще го направят и като нищо точно тогава ще се паднат“, добави с усмивка пред вестника Топузански.

Илия ТопузанскиПенсионерът споделя, че и до ден-днешен продължава да пуска фишове.

„От 1962 г. играя тото и буквално съм се сраснал с числата. За толкова време само 19 пъти не съм играл, но дори и тогава не се паднаха моите числа“, каза още Топузански, който с чувство за хумор приема, че е уникален тото карък.

„За пръв път пуснах фиш през живота си през 1957 г., но не играех организирано. През периода 1960-1962 година вече имах постоянни числа, които пусках в чешка комбинация. Така успях да ударя три тройки. Със спечелените 9 лева си купих 10 лотарийни билета и спечелих радиограмофон“, добави възрастният мъж.

През януари 1962 година той взема съдбоносното решение да играе само с едни и същи числа, които никога да не променя. Написва на листчета числата от 1 до 49 и на случаен принцип ги изтегля, като ги оформя в три комбинации. Така до 2000 г. той уцелва около 15 четворки и много тройки, чиято бройка вече не помни.

„Така и не успях за толкова много години за ударя петица или шестица. Дори и не съм се приближавал. Приемам се за карък, защото за толкова много години нямах нито една голяма печалба. Но вярвам, че надеждата крепи човека“, оптимист е Илия.

 Сегашният джакпот е най-големият в историята

Сегашният джакпот е най-големият в историята

Най-големият джакпот в играта „6 от 49“ допреди две седмици бе 9 501 430,40 лв. от 2019 г.

Тогава сумата бе разделена от четирима участници с правилни комбинации в пуснатите фишове, които взеха еднакви печалби от по 2 375 357,60 лв. В символичната класация по големина на джакпотите следва този от 9 472 606,40 лв., който се натрупа през 2012 г. Поделиха го двама, улучили шестица, а печалбата им бе по 4 736 303,20 лв.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.