Home » България » МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ ВСЯКО ЗЛО КЪМ СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ХАРАЛАМПИЙ
МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ ВСЯКО ЗЛО КЪМ СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ХАРАЛАМПИЙ

МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ ВСЯКО ЗЛО КЪМ СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ХАРАЛАМПИЙ

О, всесветий и великий свещеномъчениче Харалампие, доблестний и непобедимий Христов воине, преизрядний угодниче Господен, горещий наш застъпниче и навсякъде в скърбите ни бързий помощниче!

Помогни на мене, грешния и недостоен Божи раб (грешната и недостойна Божия рабиня) (името) в сегашния живот и измоли Господа Бога да ми дарува прошка на всички мои съгрешения, колкото съгреших още от младини през целия си живот с дело, с дума, с мисъл и с всичките мои чувства.

И при излизането на моята душа помогни на мене, окаяния: измоли Господа, Бога, Създателя на цялата природа, да ме избави от въздушните митарства и от вечната мъка. Запази и закриляй всички христоименити люде, които славят и почитат твоите достойни за почит страдания.

Огради и всяка християнска страна и я запази с твоите свети молитви от световни смутове, от земетресение, от нападение на чуждородци и от междуособни борби, от глад, наводнение, огън, меч и от всяка ненадейна смърт, според както сам в живота се моли на Бога и рече:

„Господи, ако Ти е угодно, моля Ти се, дай слава на Твоето име, та, където бъдат положени моите мощи и се почита моята памет, там да не бъде глад, мор, заразителен въздух, който погубва плодовете, но да бъде най-вече по онези места мир, телесно здраве, душевно спасение и всяко добро.“

А сега, като имаш преголямо дръзновение пред Него и, като предстоиш винаги пред престола Господен, помоли се за мене, непотребния Божий раб, който (непотребната Божия рабиня, която) съм в греховна тъмнина, и ме избави от Божия гняв и от вечното наказание.

И така, чрез твоето ходатайство и помощ, Христос Бог, по Своето милосърдие и благодат, да ми даде да поживея в този век тих и безгрешен живот, и да ме избави от лявото стояние, като ме удостои да застана отдясно при всички светии.
Амин.

Източник: bulgarische

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.