Водещите новини
Home » Идеи » Модни тенденции при слънчевите очила за 2021 година
Модни тенденции при слънчевите очила за 2021 година

Модни тенденции при слънчевите очила за 2021 година

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Материалите, които са предпочитани от модните дизайнери през 2021 година отново са пластмасата, метала и натуралното дърво.

Основно за производството на новите модели е използвана пластмаса на ацетатна основа, която е много еластична и благодатна за работа и за декорации. Металът като материал е използван за по-тънки и фини рамки и мостове при моделите с по – големи размери като маските, квадратните, правоъгълните и мъжките модели. Особено актуален през последните години за производство на рамки е натуралния дървен материал или по-известни в България като дървени очила. Използват се различни дървесни видове като бамбук, абанос, махагон, зебра дърво, акация и др.

Модни тенденции при очилатаМодната тенденция, която се лансира най-много за лятото на 2021 година е на ГОЛЕМИТЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА. Тези модели ще господстват през предстоящото лято, независимо от тяхната форма. Те може да са квадратни, кръгли, правоъгълни или с по-неопределена форма, но задължително трябва да са големи. Колкото са по-големи, толкова по-добре.

Когато разглеждаме колекциите за 2021 година ще се изненадате приятно от големи слънчеви очила, наподобяващи ПЕПЕРУДА. Забелязва се, че рамките с форма на пеперуда изпреварват вече рамките с форма на котешко око. Модните брандове предлагат поразителни модели с богата декорация, които са доста впечатляващи. Някои от тях са с животински принтове. Освен, че са много модерни големите пеперудени очила имат и друго предимство – тяхната защитна функция против стареене. Благодарение на големите стъкла, които имат те закриват и кожата около очите, която е много чувствителна към слънчевата светлина.

Хитов модел за лятото на 2021 са КВАДРАТНИТЕ слънчеви очила в голям размер. Те са със заоблени ъгли. Предлагат се в богата цветова гама, но като тенденция се очертава да бъдат много модерни моделите в наситен, черен цвят.

Изобщо като доминираща тенденция по отношение на формата на рамката на очилата през 2021 година се налага ГЕОМЕТРИЧНАТА ФОРМА като правоъгълна, квадратна, шестоъгълна, кръгла и дори триъгълна. Всички тези форми на рамките са разработени от модните дизайнери с леко заоблени ръбове. Геометричните слънчеви очила бяха представени по модните подиуми в минималистичен вид или пък богато декорирани.

Тенденциите през следващите модни сезони ще са насочени към моделите с МАСКИ лещи и фини, минимални рамки. Бележи се завръщане на модата на моно лещата с форма на маска или както още се нарича щит. Тази година моделите на маските са малко по-футуристични. Много подобни модели представиха в колекциите си за 2021 година световно известни брандове като R. Ban и Versace.

На особена почит през 2021 отново са РЕТРО моделите слънчеви очила. Ретро стилът е взаимстван от модата през 70те години, пречупен през нова светлина с ново модерно докосване. Към ретро моделите спадат кръглите, квадратните форми и „котешко око“. Тази година, следвайки модата на 70те години се предпочитат по-неутрални цветове на лещите. Отново на почит е черното. Застъпени в модните колекции са и преливащите цветове от по-тъмно към по-светло или тъй нареченото омбре.

По-малко внимание тази година е отделено на огледалните лещи, които са представени предимно в по-неутрални цветове като сиво и бледо розово. Но все пак господстващия цвят на лещите за лятото на 2021 година се очертава да бъде цвета на морето – синият с всичките му нюанси.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.