Home » България » Младоженци от Карлово даряват парите за букети от сватбата си на мъж с церебрална парализа
Младоженци от Карлово даряват парите за букети от сватбата си на мъж с церебрална парализа

Младоженци от Карлово даряват парите за букети от сватбата си на мъж с церебрална парализа

Младоженци от Карлово решиха да дарят парите, събрани от букети за сватбата им на мъж, страдащ от церебрална парализа.

Мирослава и Петко, които живеят в карловското село Домлян от няколко месеца са семейство Томанови. Преди най-важното събитие в техния съвместен живот, а именно сватбата им – решават да направят благороден жест. Младото семейство призовава гостите си вместо да купуват букети с цветя, да съберат сумата, която впоследствие те да дарят.

„Всяко семейство отделя пари за цветя, а тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба след това ще ги оставим и след една седмица ще ги изхвърлим“, споделя младият съпруг. А неговата половинка Мирослава допълва, че целта им е повече хора да последват примера им.

В края на сватбеното тържество семейство Томанови успява да събере 900 лева.

След консултация със социална агенция, младоженците избират събраната сума да бъде дарена на 37-годишния Николай, който страда от детска церебрална парализа. За него денонощно се грижи майка му Маргарита, която споделя, че е емоционално трудно една майка да изживява нещо толкова тежко.

Двамата със сина си живеят с по-малко от 600 лева на месец. Разходите за лекарствата за лечението на Николай се поемат от Здравната каса, но въпреки това е много трудно да издържат домакинството си с тази сума. Въпреки тези трудности обаче Маргарита не губи надеждата. И е благодарна, че има такива млади хора с добри сърца като Мирослава и Петко.

Сумата ще покрие годишния стоматологичен преглед на Николай, тъй като тази медицинска процедура е по-специфична, предвид  заболяването на младия мъж.


Източник: Trafficnews

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.