Водещите новини
Home » Живот » Младите българки харчат по 500 лева всеки месец, ето за какво ВИДЕО
Младите българки харчат по 500 лева всеки месец

Младите българки харчат по 500 лева всеки месец, ето за какво ВИДЕО

Българинът пазарува и продава онлайн и харчи немалко пари, научи 365novini.

Над 40% от онлайн потребителите на водещата платформа за обяви у нас, които са предимно жени на възраст между 25 и 35 години, харчат средно по 500 лева на месец за покупки от интернет. Данните са за изминалата година от вътрешно проучване сред потребителите.

Този бюджет най-често се използва за модни артикули и аксесоари. Следващите стоки, които се купуват най-много са лаптопи и мобилни телефони. Следват артикулите за деца, домакинските уреди и спортните стоки.

За изминалата година най-много търсения имат обявите за продажба на автомобили и наеми на имоти като се отчита ръст с 65% и 12% само за 12 месеца. Търсят се също спортни обувки, като тук се наблюдава и най-изненадващ ръст: цели 103%.

Платформите за обяви у нас все по-често се използват от локални производители или търговци като основен канал за онлайн търговия.  5% от потребителите на водещата такава платформа са малки и средни бизнеси – почти 150 хил.

Тази година се очаква да бъде приета нова европейска директива за електронна търговия, която поставя дигиталното пространство и онлайн пазара под още по-засилена регулация. В проекта се предвижда контрол върху нелегалното съдържание и зачитане на авторските права.


Блиц

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!