Home » България » Митьо Очите охранява музеите в Бургас: Несебърският бос сключил договорите за охрана като представител на „Аркус Сигурност“
Митьо Очите охранява музеите в Бургас

Митьо Очите охранява музеите в Бургас: Несебърският бос сключил договорите за охрана като представител на „Аркус Сигурност“

Охранителната фирма „Аркус Сигурност“ в Бургас, свързана с несебърския мафиот Митьо Очите, е сключила дългогодишен договор за охрана с музеите в морския град, научи 365novini.  

От 2015 г. насам спорното дружество за охрана, което според мнозина действа като „банка кадри“ за рекетьорската дейност на Димитър Желязков, пази четирите мезуя в Бургас – Етнографския, Историческия, Природонаучния и Археологическия – е установила проверка на изданието.

Макар договорите за охранителна дейност между музеите и „Аркус Сигурност“ да не носят солидни приходи на Митьо Очите, присъствието на лепенките на дружеството на Морския Ал Капона върху портите на музеите в Бургас показват, че влиянието на Желязков по морето все още е огромно.

Миналото лято, непосредствено след като Митьо Очите бе арестуван в Турция заедно с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, стана известно, че чрез охранителната фирма „Аркус Сигурност“ несебърският бос е официализирал рекетьорската си дейност. Към онзи момент собственици на „Аркус“ бяха Бенчев (30%), шефът на няколко автокъщи в Бургас и региона Георги Дросев (20%) и бившият началник на Криминална полиция в Бургас Иван Владимиров (17%). Слуд публично избухналия скандал около ареста на Бенчев зърненият бос продаде акциите си в охранителната фирма на приближен на Митьо Очите.

За охраната на четирите музея в Бургас охранителното дружество на Митьо Очите прибира по 500 лева месечно.

razkritia.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.