Home » България » Мистичният град Аркаим е първата столица на България, основана преди 35 000 години! Доказателства + видео!
Мистичният град Аркаим е първата столица на България основана преди 35 000 години! Доказателства + видео!

Мистичният град Аркаим е първата столица на България, основана преди 35 000 години! Доказателства + видео!

Когато видяли от сателитите изкопаването на Аркаим, американците попитали руснаците какво са отктили. Казали им – старата столица на България.

Преди 35 000 години седем племена се обединяват и създават една огромна империя, наречена Идел-Булгар. Нейната столица е град Аркаим. За повече от сто години лингвистите, историците и изследователите търсят родината на древна българска култура, разбра 365novini.

Българите се считат за „жив мост“ между източната и западната култура – техният гений се разпростира в много съвременни държави в Азия и Европа.

Когато малките български племена споделяха голяма площ, наречена „Идел-Булгар“.

От това име идва името арийски племена, известни в последната история. Арийците са създателите на религията – почитат огъня и оставят зад себе си такива литературни паметници като Риверва и Авеста.

Археоложката Мария Бойче поддържа впечатляваща хипотеза, че родината на древните българи е започнала от азиатски степи и се простира на изток от Волга, която е огромна област. Преди векове арабите наричат ​​Европа с прякора „Бурджан“, което означава „Земя на българите“.

Аркаим е открит едва през 1987 година. Цялата площ на паметника е 20 кв. м.

Районът на археологическите разкопки обхваща 8 кв. м. На повърхността има и два концентрични кръга, като земни насипи са действали като стени. Изграден от пръст, камък и дърво. Това е напреднала цивилизация със солидни познания за металургията и широка културна връзка с други народи, простиращи се от Средиземноморието до днешния Казахстан и Средна Азия.

Докато не разгледаха внимателно само 29 сгради. Днес астрономите са запазили мълчание в сложността, местоположението и точността на сградите, като се има предвид, че на това място няма следи от по-ранна цивилизация или култура. Изглежда, че идват от нищото, носейки със себе си знания и умения, които учените никога не са приемали. И тя стана история още по-озадачаваща – древните българи очевидно са напуснали точно преди Аркаим да бъде изгорен, не е намерил нито едно тяло. Независимо дали самите те са изгорили града и защо остава загадка за момента.

Посетителите на този археологически обект казват, че често виждат движещи се светлини в небето, мигат близо до светлинните мъглявини, които се появяват от нищото и други странни, и необясними събития. Някои хора започват да се чувстват необяснимо напрежение, регистрирани са значителни промени в сърдечната честота, кръвното налягане и телесната температура. Атмосферната температура в тази зона може да се повиши и да спадне с 5 градуса само за пет минути. Дървета, които са близки до субекта, страдащ от рак на стволовете, са необичайно изкривени, което е ясен знак за геопатогенната зона, която засяга всеки жив организъм.

Аркаим е накарал историците да променят концепцията за бронзовата епоха.

Езиковите проучвания повдигат много сериозен въпрос, а именно, че те са готови да признаят, че древният български език е коренът на всички човешки езици.

Интересно е връзката с будизма, която някои изследователи са и техният символ „Mandala“ има същата форма като арката. Тя се нарича вселената на лама.

Друг интересен факт е, че вътрешният кръг на арката е реплика на едно същество от бозайници.

Източник: Брадва

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.