Home » Свят » Милиардите на Путин – вижте колко точно е богат и как живее президента на Русия!
Милиардите на Путин – вижте колко точно е богат и как живее президента на Русия!

Милиардите на Путин – вижте колко точно е богат и как живее президента на Русия!

Руският президент Владимир Путин се нарежда на второ място по богатство с лично състояние от 75 милиарда долара, видя 365новини.

Според американското издание “The Richest”, единственият по-богат човек на планетата все още е Бил Гейтс със своите 77.1 милиарда долара. Несъмнено можем да очакваме момента, в който непоклатимият лидер на Русия ще оглави световните класации на супер-богатите особи. Имайки предвид, че не е известно какви активи би могъл да притежава чрез подставени лица и офшорки, не е изключено цифрата от 75 милиарда да е надхвърлена многократно.

Като нищо “дядя Вова”, както го наричат на галено сънародниците му, може и да е притежател на стотици милиарди, а защо не и трилион? Факт е, че Путин вече 15 години управлява еднолично Руската Федерация с желязна ръка, като е бил както президент, така и министър председател на огромната държава.

Ето и малко факти за финансите на политика според “The Richest”.

Oфициалната заплата на президента е 187 000 щатски долара, което за руските стандарти никак не е впечатляващо и мнозина биха определили сумата като “копейки”. Месечният приход на държавния глава възлиза на 15 583 долара, като хубава вечеря в руската столица започва от 5000 долара за 4 човека и няма горна граница.

В Москва, за да минеш за богат, трябва да изкарваш поне 10 милиона месечно. Всичко под тази цифра би ви класирало в средната класа. За съжаление масата граждани живеят много бедно и бездната между богати и бедни става все по широка. Самият “дядя Вова” пише в данъчната си декларация, че притежава банкова сметка с 180 000 долара, три руски автомобила, апартамент с гараж в Москва и парче земя в покрайнините на града.

Откъде идват милиардите на Владимири Путин, след като получава толкова оскъдна заплата?

Един от най-влиятелните хора в света притежава солидни дялове в мастодонтите на енергийния бизнес, а именно 4.5% от Газпром, 37% в Сургутнефтегаз и 50% в Гунвор(швейцарска корпорация за търговия на горива). Приходите на енергийните гиганти са съответно 150 милиарда, 20 милиарда и 80 милиарда долара годишно.

Как точно е придобил акциите и кой го представлява официално в компаниите не е известно. Можем само да гадаем в какви други предприятия има пръст могъщият политик, но едно е сигурно, той живее като истински олигарх.

Има “скромен” ръчен часовник за 200 000 долара, дворец на стойност 1 милиард на брега на Черно море, използва над 15 президентски хеликоптера и 40 самолета, някои от които имат на борда си златни санитарии и подобни глезотии.

Към играчките на Путин се числи и огромна яхта с винарна, спа център, площадка за хеликоптер и много други. Има достъп до 20 супер луксозни имения по целия свят, в това число и средновековен замък.

Твоят коментар
Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!