Водещите новини
Home » Свят » Медсестри играят хоро без маски в ковид отделение при болни хора
Медсестри играят хоро без маски в ковид отделение при болни хора

Медсестри играят хоро без маски в ковид отделение при болни хора

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

В интернет се появи скандално видео, на което сестри танцуват и се радват на музика на живо в най-голямата болница в Хърватия.

Записът е публикуван от RTL. Според хърватските медии празникът се е състоял по-рано този месец и е бил предаден на RTL от служител на болницата.

На тържеството присъстват медицински сестри и помощен персонал, които пеят и свирят музика на живо, без да се придържат към епидемиологичните мерки, без отстояние и без маски.

Видеото показва и акордеон, покрит с пари.

Това разгневи някои от колегите им в болница „Дубрава“. Една от тях казва, че за над 20 години трудов стаж не е виждала нищо подобно.

„В подобни ситуации ме е срам да бъда медицинска сестра. За 20 години опит не съм изпитвала това. Неспазване на епидемиологичните мерки, алкохол, барабани, песни и игри. И всичко това в района на болницата. Не знам кой е допуснал групата в болницата и дали са знаели за нея, но очаквам санкции за участниците в това събитие.

Мисля, че това създава грозна картина на останалите служители, които си вършат работата както трябва. Време е да поемат отговорност за това и да се предотвратят подобни събития в бъдеще. Ние се борим с вируса, а сами го разпространяваме. Ядосана съм и разочарована”, написа една сестра.

Директорът на болницата Ивица Лукшич заяви, че не е запознат със случая.
„Гледам видеоклипа за първи път и съм изненадан. Изненадан съм, но трябва да знаете, че хората работят усилено в болницата и че трябва да видя всички обстоятелства, довели до това”, каза той.

Понастоящем е неизвестно колко служители са били на служба, за да се грижат за пациентите по време на партито, и колко са останали след приключване на работата им. Причината за тържеството е неизвестна.

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.