Home » България » Мая Манолова: Това е началото на краят на модела „Борисов“! Ще има гладни бунтове!
Мая Манолова: Това е началото на краят на модела "Борисов"!

Мая Манолова: Това е началото на краят на модела „Борисов“! Ще има гладни бунтове!

„Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори – призова Мая Манолова пред БНР.

– Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години.“

Според председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ „това е началото на края на модела „Борисов“.

„Тази нова нормалност не е приемана от хората. Трябва да е ясно кой подкрепя тази нова нормалност, при която бизнесмени си пишат с министри, хората са наричани „тулупи“, журналистите са наричани „мисирки“. Нова нормалност, в която премиерът признава, че спи с пистолет до главата и обижда председателя на парламента. Всички тези скандали със записи и снимки окончателно разрушиха доверието на гражданите във властта и в самия модел“, подчерта Манолова.

Тя прогнозира „торнадо от недоволство през есента“.

„Ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си – да се дискредитират и да се обвиняват“.

„Институциите се нападат една друга, вадят си мръсното бельо, но хората гладуват и мизерстват и това е огромният проблем“, каза Манолова.

Гражданска платформа ще участва в следващите избори. Ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август, каза още Манолова.

Източник: Извънредно

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.