Водещите новини
Home » Живот » Марешки показа сина си: Изхранвах го с помощи от “Червения кръст”, продължава да износва мои стари дрехи, защото живеем скромно
Марешки показа сина си: Изхранвах го с помощи от “Червения кръст” продължава да износва мои стари дрехи защото живеем скромно

Марешки показа сина си: Изхранвах го с помощи от “Червения кръст”, продължава да износва мои стари дрехи, защото живеем скромно

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Изхранвал съм сина си с помощи от “Червен кръст”. Когато той се роди със съпругата ми нямахме никакви възможности. Благодарен съм на тази неправителствена организация, че ни помогна да храним детето си.

Тогава живеехме в една дървена вила, през която вятърът се усещаше и в онзи момент много се колебаехме дали да не напуснем България” заяви пред bTV заместник-председателят на НС Веселин Марешки, който гостуваше в студиото, заедно със сина си.

Той призова всички политици да обявят какви данъци плащат и какво е здравословното им състояние. Ще припомним, че Веселин Марешки направи отчет за данъците на семейния му бизнес, който е само в България, и който за 30 години от началото му е внесъл в хазната два милиарда лева.

Остава да видим дали някой от кандидатите за властта ще се престраши в предизборната кампания да разкрие фирмите си и какви данъци плаща.

“Баща ми винаги ми е бил пример за почтеност и трудолюбие. Около него в Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ има много успели хора, които са постигнали доста в живота си, мога само да се уча от тях. В момента  работя в една от фирмите на баща си.

Развивам се, сега съм на по-висока длъжност и взимам горе-долу двойно. Но под 1000 лв. Това е основната заплата. В нашата фирма всеки получава това, което заработи, и реално, с бонусите, които получавам, това ми е напълно достатъчно”, каза Веселин Марешки –син.

Той сподели, че е завършил с отличие Regent University в Лондон, а чрез обменна програма е учил една година в Московския държавен университет. Говори четири езика. Избрал е да се завърне в България и да работи в семейния бизнес.

“За нас – в личния живот, в бизнеса и в политиката са важни резултатите. Както виждате, ние живеем скромно. Примерно, синът ми продължава да износва мои стари дрехи, когато бях по-слабичък. Сериозно ви говоря!

Защото той не ходи да си купува, мен ми е неудобно. В ежедневието ако го видите, въобще не може да разберете, че е мой син или че е който и да е. И аз го помолих малко повече да се стегне днес, все пак като гости по телевизията да е малко по-официален. Така че…”, подчерта Марешки-старши.

За финал Веселин Марешки разказа своите спомени от пътя към успеха и даде лични съвети за пробив в бизнеса и политиката:

“Кратката версия е: 1991 г. влязох в бизнеса с лекарства – една аптека, втора, трета, пета и може би към десетата-единайстата сме изкарали първия милион. Оттам нататък и досега растем напред и нагоре. Най-важното и в бизнеса, и в политиката са четири неща.

Първото е честност и почтеност. Политиката не е ме е направила по-богат, нашите данни са публични и може да се види, че аз не съм направил и една сделка с държавна болница, че дори да има съмнение, че съм се възползвал от това. Но другите неща също са много важни. Физическото състояние, психическото състояние.

И последното, което е много важно – умственото състояние. Но не да си най-умният, трябва да си достатъчно умен, за да знаеш, че не всичко знаеш и да се обграждаш с по-умни от теб и заедно с техния ум да растете напред.”

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.