Home » България » Марешки: Осигурявам безплатни лекарства за всички над 65 г. и децата до 4 клас!
Марешки: Осигурявам безплатни лекарства за всички над 65 г. и децата до 4 клас!

Марешки: Осигурявам безплатни лекарства за всички над 65 г. и децата до 4 клас!

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки обяви много важна задача, която си е поставил. Той работи усилено за осигуряване достъпа до лекарства на голяма част от хората в България.

Безплатни лекарства за възрастни и деца

Лидерът на „Воля“ каза в ефира на БНТ в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов, че неговият екип вече се бори лекарствата за всички българи над 65 г., както и за всички деца до 4 клас, да станат напълно безплатни. Предложението съвсем скоро ще бъде внесено от „Воля“ в парламента и ще бъде гласувано.

Марешки се надява то да бъде прието, тъй като е в добри отношения с управляващите партии. Той обяви, че ще участва отново на парламентарните избори тази пролет, но това ще бъде последният му опит да влезе във властта.

Стимулира се образованието

Депутатът разясни, че са го измислили децата до 4 клас да получават безплатни лекарства с цел да стимулират образованието. Тези медикаменти няма да се дават на всички деца, когато става въпрос за тези между 7 и 11-годишна възраст, а само на тези, които ходят на училище. По този начин Марешки индиректно заяви, че ромските деца няма да получават тези помощи, ако не учат.

Привилегии ще има и за учениците от 4 до 8 клас. Те ще получават лекарства на половин цена.

Що се отнася до възрастните хора, той се надява, че така ще се покачи прага на смъртността у нас, тъй като покрай коронавируса стана ясно, че в България няма много хора в рисковата група, защото повечето са починали, за разлика от една Италия или Испания. Ако всички над 65 г. получават безплатни лекарства, това не просто ще удължи живота им, а и ще облекчи икономическото им състояние.

Веселин Марешки
Веселин Марешки с интересен проект

Държавните бензиностанции

Лидерът на партия „Воля“ засегна и темата за държавните бензиностанции. Той каза, че ако беше част от правителството, щеше да ги направи още на първата година от мандата, а не в края му, както е сега. „Досега всички българи щяха да спестят хиляди левове“, отсече варненецът.

Политическите възгледи на Марешки

Собственикът на аптеки  „Марешки“ не скри възмущението си от президента Румен Радев. Според него, той не е направил нищо добро за тези 4 години, докато е на власт. Бизнесменът е на мнение, че думите на ген. Радев за корупцията в България щяха да тежат повече, ако президентството не беше уличено в порочната практика да се назначават посланици по втория начин, имайки предвид скандала с Пламен Узунов.

Веселин Марешки похвали прокуратурата и изрази надежда, че най-после всички онези, които са тормозели и неговия бизнес, ще си получат заслуженото. Според него, Иван Гешев си върши страхотно работата до момента.

Той не пропусна да уязви Мая Манолова, която за него не е никаква алтернатива за нещо по-добро. „Толкова ли няма по-добър от Мая Манолова, че все тя ще се кандидатира за всичко.“, отсече бизнесменът.

Слави Трифонов също няма да донесе нищо добро, смята Марешки. Той се аргументира с това, че шоуменът не е близо до хората, малцина са го виждали на живо и затова няма как да му вярваме, че е един от нас.

Веселин Марешки призова хората да гласуват за този, който е направил нещо за тях преди да влезе в политиката, какъвто е той, а не да вярват само на обещания.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.