Водещите новини
Home » България » Марешки нападна президента Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите на площада
Марешки нападна президента Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите на площада

Марешки нападна президента Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите на площада

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Марешки атакува президента Радев в самото начало на срещата с него.

“Упражнението днес с тези консултации е напълно безсмислено. Това е израз на некомпетентност и уплаха. Тези консултации трябваше да се случат по-рано, а ние сме ви отправяли покани. Хората ще ви запомнят с това, че бетонирахте ГЕРБ на власт. С израза мутри вън си изкарахте мутрите на площада и прекратихте устрема на хиляди българи, които очакваха промяна.”, каза Марешки.

“Похвална е откровеността ви. Екзотично е, че се подписахте под конституция, която не сте чел”, отговори Радев.

“Вие сте поредният случайно попаднал на Дондуков 2, който обезличи тази институция”, заяви накрая Марешки.

Радев му пожела да се кандидатира за президент.

„Упражнението днес – в навечерието на изборите, а не в края на миналото лято или в началото на политическия сезон, ние го считаме като абсолютно безсмислено, безцелно, като израз на уплаха, на некомпетентност и на страх да се поеме отговорност за избиране на датата на вота“, посочи Марешки.

Според „Воля“ президентският мандат на Румен Радев ще се запомни с две неща – че ГЕРБ дойде на власт отново и че „миналата година с призива „мутри вън“ де факто изкарахте мутрите навън – на площада, и те се сляха с правилно протестиращите българи“.

Марешки коментира и темата за гласуването по пощата, като посочи, че не вижда разлика в това да се редиш в секцията и да се редиш в пощата. Според него всички политици говорят за промените в изборите просто като „пиар“, а не с желание да се направи нещо наистина.

„Вие вярвахте в предложенията за нова конституция на ГЕРБ, а тя се оказа пълен фейк“

Президентът Румен Радев подчерта, че оценява високо откровеността на лидера на „Воля“, но и не му остана длъжен. „Некомпетентно е да се подпишеш под проект за конституция без да си го прочел – а вие го направихте. Вие на ниво „екстрасенс“ подписвате неща, които не сте видели. Вие вярвахте в предложенията за нова конституция на ГЕРБ, а тя се оказа пълен фейк. Екзотично е и да подкрепяте здравни мерки, които не сте ги виждали“, заяви той.

Радев е категоричен, че консултации му не са закъснели. „Закъсняхте вие, законодателите. В момента вие не упражнявате парламентарен контрол върху управляващите и върху ЦИК, която е изцяло зависима от тях“, заяви той.

„България стигна до тук от празни декларации на всички партии“, категоричен е президентът.

На свой ред Марешки се обърна към Радев с думите: „Вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“ 2. Нищо не направихте срещу картела. Един безсмислен, пропаднал мандат. Надявам се следващият президент да промени тези неща. Съжалявам, че не бяхте независим кандидат на предните избори – ако не бяхте от БСП, кой знае на кое място щяхте да бъдете“.

„Хората решават кой на кое място ще бъде“, заключи Радев.

От своя страна, Радев му пожела да се кандидатира за президент на следващите избори. „Хората решават кой на кое място ще бъде“, подчерта президентът.

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.