Home » България » Малката Дария, която падна от 2-рия етаж, се стабилизира: Родители ѝ още не са обвинени
Малката Дария която падна от 2-рия етаж

Малката Дария, която падна от 2-рия етаж, се стабилизира: Родители ѝ още не са обвинени

Дария, която е едва на 1 година и 3 месеца, се възстановява в УМБАЛ „Св. Георги“ след падането от 2-рия етаж на дома си в Пловдив.

Детето е стабилно и има известно подобрение, ала заради тежестта на травмата и естеството ѝ, болничното лечение ще продължи дълго, съобщиха медиците, които денонощно полагат грижи за здравословното състояние на детето, научи 365novini.

Припомняме, че тежкият инцидент се случи на 6 септември към 18:30 часа, когато детето полетяло от отворен прозорец в спалнята на родителите си от над 4 метра височина. Невръстното момиченце бе открито от съседи и веднага бе откарано в болница с опасност за живота и тежка черепно-мозъчна травма.

По данни на полицията 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието. Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2, сочи първоначалната информация.

Шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев потвърди, че двамата са били под въздействието на алкохол, въпреки че майката отрича да е пила.

Прокуратурата и социалните поеха случая, но все още тече разследване. От държавното обвинение съобщиха за TrafficNews, че все още не са привлекли към отговорност родителите на Дария – 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка.

Към този момент има образувано досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.

Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание. От прокуратурата обясниха, че разследването по случая продължава и затова все още няма развитие по казуса.

Социалните служби в Пловдив също са в процес на доизясняване на всички обстоятелства за грижата, която е полагана за детето, и изготвят доклад за родителския капацитет на Румен и Златка.

„Състоянието на детето се подобрява, но все още в болница. Продължаваме работа по случая“, обясни за TrafficNews директорът на „Социално подпомагане“- Пловдив Надя Танева.

Припомняме, че при започване на процес срещу родителите, Дария ще бъде изведена от семейството.. В отдел „Закрила на детето” е била проведена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност.

Източник: trafficnews

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.