Home » Свят » Македонски археолози твърдят, че Исус е роден в Македония
Македонски археолози твърдят че Исус е роден в Македония

Македонски археолози твърдят, че Исус е роден в Македония

Група археолози от Македония, която се нарича „Йезуити“, твърдят, че са открили точното място, където е роден Исус Христос, но то не се намира във Витлеем на Западния бряг, където досега се смяташе така и че местността се е казвала Юдея, но в село Витлемово край Охрид.

„Мисля, че това е истинското място, където се е родил Исус, а не в онзи Витлеем до Йерусалим“, казва Аврам Яков, археолог от сдружение „Йезуисти“.

В малкото селце Витлемово, по време на строежа на магистралата за Тирана, е открито мистериозно място. Има някои доказателства, казва Яков, че това е мястото, където е роден Исус. Същото място е съществувало в древността и за това свидетелстват статиите в Библията, която преди няколко месеца беше ревизирана от македонското правителство.

По време на управлението на римския император Юстиниан селото е проспериращо, а в периода на ранното християнство в този град се празнува раждането на Исус и всички се обръщат към християнската вяра и построяват внушителна църква.

Според археолозите това откритие се очаква да промени представата на света за Македония и да постави страната ни на картата на религиозния туризъм. Засега няма реакции от страна на Ватикана и други християнски центрове по света.

източник: zase.mk

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.