Водещите новини
Home » Живот » Мъката на Александра Сърчаджиева няма край
Мъката на Александра Сърчаджиева няма край

Мъката на Александра Сърчаджиева няма край

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Паметник от черен гранит е сложила Александра Сърчаджиева на гроба на своята голяма любов Иван Ласкин.

Обелискът бил поставен още през лятото, когато станал готов. Сърчаджиева не дочакала втората годишнина от смъртта на актьора, който ни напусна точно на Богоявление през 2018 г. след тежка борба за живот в няколко болници.

Докато някои от гробовете в алеята на артистите в Централните софийски гробища буренясват, вечният дом на Васко да Гама от село Рупча е в перфектно състояние. Близките, приятелите и многобройните почитатели на „лошото момче“ на българския театър не го забравят, редовно минават да запалят свещ на гроба му и да оставят цветя.

Макар Александра трудно да намирала сили да ходи на гроба на покойния си любим и да признава, че за нея това е мъчително, все пак го поддържа изряден. Колкото и да не ѝ се искало, понякога вземала и тяхната 10-годишна дъщеричка София.

„Тя ми беше сърдита защо не е била на погребението. Най-ужасната гледка е малко дете с букетче цветя на пресен гроб“, споделя с тъга Алекс.

„Благодаря на хората, които застанаха до мен. Такива неща не се забравят. И така – на мен ми се случи в рамките на 3 месеца буквално да банкрутирам. Това беше едно от най-обидните неща, които ми се случиха. Стигнах дотам и не ме е срам да го кажа, че на практика аз нямах пари да го погреба. Да, чак дотам. Аз загубих най-скъпия си човек и Господ ми даде любовта на много хора. Нямаше да се справя без това нещо по никакъв начин“, призна в емоционална изповед Александра Сърчаджиева след първата година от смъртта на Иван.

Тя и дъщеричката ѝ София продължават да живеят в апартамента, в който бяха свили семейното си гнездо с Иван. Наскоро момиченцето имаше рожден ден, на който присъстваше и голямата на дъщеря на Ласкин – Люба, от първия му брак. Двете се обичат и разбират, а Александра не е спряла да поддържа връзка и с двамата братя на актьора, допълва още „Ретро“.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.