Home » България » Майката и дъщерята на Димитър гледали как той пребива до смърт бай Коста
пребитият до смърт бай Коста

Майката и дъщерята на Димитър гледали как той пребива до смърт бай Коста

Майката на Димитър Азманов е гледала как той пребива до смърт 77-годишния поклонник Коста Янков, но не се е опитала до го спре. В началото убиецът, който е висок около 180 см и тежи близо 100 кг, налагал с юмруци и ритници възрастния мъж, който е наполовина по-лек, но после грабнал тояга и започнал да го бие с нея, научи 365novini.

От жестоките удари Янков издъхнал на място. За кратко свидетел на бруталната сцена станала и 10-годишната дъщеря на Димитър, която също била в къщата и се събудила от шума.

Това стана ясно от думите на говорителя на Окръжна прокуратура в Перник Николай Цветков по време на брифинга, който полицията и държавното обвинение дадоха за разкритото убийство.

Припомняме, че 46-годишният убиец беше задържан в Хърватска, където избягал след престъплението. Азманов искал да стигне до Италия, където от 15 години кара камион и затова рядко се прибира в България.

Прокурор Цветков обясни, че когато на 29 юли било намерено тялото на Янков, първоначално разследващите решили, че той е блъснат от кола. Предположили, че е трупът е гол, само по чорапи, защото виновникът се е опитвал да прикрие следите.

После обаче било установено, че по тялото на Янков има следи от побой, което довело и до разплитането на убийството.

Фатално за 77-годишният поклонник, който е известен маратонец въпреки проблемите със зрението, че не успял да намери групата, с която нощувал по време на прехода от Велико Търново до Рилския манастир.

„Убитият е бил ентусиаст, въпреки преклонната си възраст многократно участвал в такива походи. Заради здравословни проблеми той се движел встрани от групата, по асфалтов път, понеже не можел да преминава пресечени местности.

На фаталния ден групата правела преход от село Кладница до Горна Диканя и Дрен. Бай Коста казал, че знае пътя и ще чака останалите в черквата в село Дрен, където всички трябвало да пренощуват. Вечерта обаче туристите не го намерили и на следващия ден походът продължил без него“, обясни прокурор Николай Цветков.

Във фаталната сутрин бай Коста търсел черквата, в която групата участници в поклонническия поход трябвало да нощува.

Храмът се намира в центъра, на 50 метра от къщата на майката на Азманов. Бай Коста попитал местна жителка да го упъти, но не хванал вярната посока.

Така влязъл в дома, където Димитър току що се прибирал след запой. Азманов само попитал поклонника какво прави тук и без да изчака отговор започнал да го бие, защото решил, че е крадец.

Убиецът Азманов е преди се е забърквал в побои и криминални деяния, стана ясно от думите на прокурор Цветков.

Мъжът е обвиняван за нанесена средна телесна повреда, увреждане на чуждо имущество и шофиране пиян.

Срещу Азманов е повдигнато задочно обвинение за умишлено убийство, за което може да получи от 10 до 20 години затвор.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.