Home » Свят » Майкъл Питърсън или Чарлз Бронсън – един от най-жестоките и непредвидими престъпници в Англия
Майкъл Питърсън или Чарлз Бронсън – един от най-жестоките и непредвидими престъпници в Англия

Майкъл Питърсън или Чарлз Бронсън – един от най-жестоките и непредвидими престъпници в Англия

Майкъл Питърсън е роден на 6 декември 1952 г. в британския град Лутън. Като дете е момче за пример. Изпълнява всички задачи в училище, общува добре със съучениците си и не се различава от връстниците си, разкрива новият криминален ежедневник.

Когато Майкъл вече е тийнейджър, се оказва в лоша компания. След първата битка някогашното примерно момче усеща, че се наслаждава на този процес и започва да се бие по-често.

Майкъл Питърсън или Чарлз Бронсън Първият път попада в затвора заради грабеж, когато през 1974 г. ограбва пощата, откъдето открадва 26,18 паунда. Служителите на реда го задържат и съдията му дава 7 години затвор, които се превръщат в 13, защото по време на процеса и в затвора Майкъл Питърсън се държи неадекватно. Когато Майкъл е освободен, той решава да подобри уменията си и си наема личен треньор по бокс. Майкъл си измисля и псевдоним. Той започва да се нарича Чарлз Бронсън, в чест на актьора, който участва във филми за гангстери и престъпници.

Той започва да води нелегални битки. Тези битки му носят много положителни емоции.

За съжаление или за щастие Бронсън не остава на свобода. След 69 дни отново е задържан за опит за кражба. Той прекарва още 3 години зад решетките, а след това отново влиза заради нов обир. По време на процеса той взема за заложник библиотекаря на затвора, иска хеликоптер, който да го отведе до Куба, картечен пистолет Узи, 5000 патрона и брадва. После Питърсън внезапно сменя гнева си с милост и освобождава заложника просто така. На процеса обявява, че е толкова виновен, колкото и Адолф Хитлер. За това Майкъл получава още 8 години.

В затвора на Майкъл взема за заложници абсолютно всеки, който може, от собствения му адвокат до началника на затвора. Майкъл не губи време напразно и постоянно тренира. В разгара на силите си той успява да отвори стоманена врата с ритник, да пробие бронирано стъкло и да огъва решетки. Веднъж той намазва тялото си с масло и след това напада пазачите на затвора гол. Нанася няколко сериозни наранявания на охраната, преди отряд на специалните части да успее да го неутрализира.

През февруари 1999 г. е създадено специално звено в затвора с максимална сигурност Woodhill поради присъствието на трима опасни затворници: Чарлз Бронсън, Реджиналд Уилсън и Робърт Модсли и за да се гарантира безопасността на други затворници.

Бронсън не само тренира в затвора, но и рисува карикатури. Учителят в затвора Фил Даниелсън разкритикувал работата на престъпника, за което той, разбира се, го взема за заложник, връзва го с въже и го държи в продължение на 44 часа. За тази изцепка Бронсън получава доживотна присъда.

Майкъл Питърсън се опитва да се самоубие с токов удар с пералня, пълна с вода. През 2007 г. двама надзиратели в затвора Сътън счупват очилата на Бронсън в опит да предотвратят друг инцидент със заложници. След това му е изплатено обезщетение в размер на 200 лири.

Холивуд се заинтересува от личността на престъпника и Том Харди изиграва главната роля във филма, посветен на най-харизматичния затворник.

Личен живот

Питърсън се жени три пъти. За първи път той се жени на 19-годишна възраст за жена на име Ирен, от която се ражда син Майкъл. След като за първи път влиза в затвора, Ирен подава молба за развод.

За втори път, вече известен затворник, бъдещата му съпруга, 33-годишната Сайра Али Ахмед, родом от Бангладеш, вижда снимката му във вестник, след което започва да си кореспондира с него. Те се срещат 10 пъти и през юни 2001 г. се женят в Уудхил, затвор с максимална сигурност. Тогава Питърсън отново променя името си, този път на Чарлз Али Ахмет, и приема исляма.

След 4 години се развеждат. Съпругата му дава множество интервюта за краткия им брак, описвайки го като расист и хитър, зъл престъпник. Известно е, че през 2017 г. Бронсън се жени за британската актриса Пола Уилямсън.

Последна информация

Във Великобритания има движение Bronson Freedom, което твърди, че Чарлз е прекарал повече време в затвора от най-опасните маниаци убийци. Въпреки цялата си жестокост Бронсън не е убил никого и сега е започнал нов живот и вече няма да граби никого. Но никакви действия, призиви или протести не доближават Чарлз до свободата – той струва твърде много на британската държава, пише Криминалното.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.