Home » България » Маги Халваджиян разтърси мрежата: Закон има, но държава не!
Маги Халваджиян разтърси мрежата

Маги Халваджиян разтърси мрежата: Закон има, но държава не!

Продуцентът Маги Халваджиян е повече от бесен и не може да се примири с поредната неуредица, видя 365 Новини.

Дългокосият арменец изригна за закона за защита на авторското право, което безочливо продължава да се погазва в България.

Ето как изригна продуцентът в социалната мрежа:

„Работим по поредния проект, който всички кабелни оператори ще излъчат, но няма да платят и стотинка за Авторски и Сродни права!

Войната с крадците продължава вече 9 години! А закон има! Просто държавата спа до сега!

Това е проблем, заради който и Америка и Европа са ни стиснали за гушите! Както каза Вики Божинов останахме единствената страна която им НУЛА събираемост на отчисленията за авторски и сродни права! Царе сме! Както винаги!

А1, Виваком, Теленор Булсатком и още 300 по-малки дистрибутори нямат никакво желание да си плащат стотинките за Авторски и сродни права!

И забележете, само в България от целия ЕС е така! Законът ги задължава да се договорят с носителите на права, но те просто отказват!

Това е все едно да влезеш в магазина да си купиш хляб и да си тръгнеш без да платиш! Ако открадеш хляб може и да те арестуват! Ако откраднеш труда на режисьори, сценаристи, оператори, актьори и продуценти няма никакви последствия!

В Бг Интелектуалната собственост не е собственост!

Собствеността върху правата е като всяка друга собственост! Дали крадеш песен или филм е точно толкова престъпление колкото да откраднеш кола или лаптоп!

Дали става въпрос за милиарди или за 100 лева няма никакво значение!

Както се пазят патентите, по същият начин се пазят и авторските права! А дали някой се друса с парите си или ги харчи за благотворителност си е негова работа!“, изригна бесен Маги Халваджиян.

Източник: Марица

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.