Home » Топ новини » Любо Гъзара и Турчина пребили охраната на „ВИП Секюрити“ и обрали 5-те милиона на ОББ и Пощенска банка от Ринг Мол
Любо Гъзара и Турчина пребили охраната на "ВИП Секюрити" и обрали 5-те милиона на ОББ и Пощенска банка от Ринг Мол

Любо Гъзара и Турчина пребили охраната на „ВИП Секюрити“ и обрали 5-те милиона на ОББ и Пощенска банка от Ринг Мол

Страшилищата на ъндърграунда Любомир Крумов-Гъзара и Иван Турчина са въоръжените до зъби главорези, които в 8 ч. сутринта на 16 ноември обраха 5-те млн. лв. от инкасото на „Вип Секюрити“, издадоха източници, приближени до разследването.

Колата на охранителната фирма е трябвало да зареди с пари ОББ и „Пощенска банка“ в Ринг Мол. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния търговски център, за да напълни банкоматите.

В подземията Гъзара и Турчина ги посрещат с калашници като предварително са препречили  входа на мола с автомобил. След команда „Излизай“, те пребиват гардовете на „ВИП Секюрити“ и претоварват касетите с пачки в два крадени автомобила с украински номера, които после подпалват в района на „Кръстова вада“, припомнят разследващите.

Любомир Крумов – Гъзара е дясна ръка на касоразбивач №1 Иван Турчина и двамата са съучастници в множество обири на територията на столицата. Гъзара е сочен за един от най-опасните престъпници в страната. Той е от така наречените топобирджии.

„Работи“ много професионално и с цял арсенал от оръжия и допълнителни средства за кражби. През 2009 година  бе арестуван и обвинен за обира на 2 милиона лева от хранителната верига „Фантастико“ в Студентски град. Тогава обаче срещу него не бяха събрани достатъчно доказателства и той бе пуснат на свобода.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.