Водещите новини
Home » Живот » Луди ни направихте с ваксините, господа
Луди ни направихте с ваксините господа

Луди ни направихте с ваксините, господа

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Дългоочакваните антиковид ваксини най-после се появиха и целият свят се юрна да се ваксинира. Естествено, и ние, уж наравно с другите европейци.

Даже и щаб за ваксинацията си изградихме. Само дето ваксините така и не идваха. Или идваха някакви символични количества. А уж щяхме да си избираме измежду три. Най-напред през март щяхме да сме задоволени ваксинационно. После се отложи за април, сега за през май. Щабът и министърът изготвиха план със съответните фази.

После нарушиха техния си план, като отвориха зелените коридори. На които се извиха опашки от предимно млади хора, решили да приключат с ваксинацията си преди активния почивен сезон, за да могат да пътуват свободно през лятото.

При недостига на ваксини зелените коридори буквално изхвърлиха от процеса болните, старите и немощните. Те трябваше да бъдат ваксинирани по-рано, а останаха на практика последни. Ваксината на „Астра Зенека“ трябваше да се прилага свободно на всички. После казаха да се прилага до 55-, а според други до 65-годишна възраст.

След това я спряха напълно за седмица, а с това и процеса, защото други ваксини нямаше. После пък казаха да се прилага с повишено внимание при жени до 50 години. Прокрадва се мнението и да се прилага само на мъже. Накрая някои мъдри глави разрешиха, който си е поставил „Астра Зенека“ за първа игла, да си постави РНК ваксина за втора. Имунолози и епидемиолози се противопоставиха остро на такава комбинация.

Последното решение е, който има първа ваксинация с „Астра“ и е оцелял, да си постави и втората. И в същото време ни упрекват, че сме недоверчиви, че се поддаваме на антиваксърски настроения. Не сме. Просто сме объркани. Луди ни направихте, господа. Вие, дето отговаряте за процеса на ваксинация. Знаем, че ваксинацията е нещо отговорно и сериозно за здравето на нацията.

Ивайло Йончев, Пловдив / Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.