Home » България » Лош материал, тулупи, мисирки, ходи пеша. Как ни говорят политиците?
Лош материал тулупи мисирки ходи пеша. Как ни говорят политиците?

Лош материал, тулупи, мисирки, ходи пеша. Как ни говорят политиците?

Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки… Неведнъж политиците си позволяваха обидно отношение или квалификации по адрес на определен кръг от обществото или целия народ.

Последно – председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.

„Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение – агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни“, коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, а никога такова нещо не е било харесвано у нас.

„Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи“, настоя Хлебарова.

„Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление, на много места в света, а в и България, политическото говорене се профанизира и агресира“, смята PR експертът Александър Христов.

Според него сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас.

„Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене – това е границата“, посочи PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

Александър Христов отбеляза, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.