Водещите новини
Home » Идеи » Лили Димкова, дъщеря на лечителя Петър Димков: Няма нищо по-силно от положителната мисъл
Лили Димкова дъщеря на лечителя Петър Димков: Няма нищо по-силно от положителната мисъл

Лили Димкова, дъщеря на лечителя Петър Димков: Няма нищо по-силно от положителната мисъл

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Лили Димкова – дъщерята на прочутия лечител Петър Димков, е дипломиран театрален декоратор, дълги години е била художник редактор в издателство „Наука и изкуство“, а преди това и сценограф в театъра в Габрово.

Костюмографията в много популярни български филми е нейна, както и художественото оформление на редица книги. Имала е изложби не само в София, но и в Берлин, Сан Франциско и Ню Йорк. Лили Димкова е на 84 години, но и до ден днешен не използва очила за четене. Наследницата на доказания български природен лечител твърди, че няма нищо по-силно на света от позитивната мисъл и признава, че благодари за всичко от сутрин до вечер. Лили Димкова следва стриктно заветите на своя прочут татко и споделя наследени от него 10 канона за духовно израстване, стабилно здраве и дълголетие.

1. Трябва да бъдем добри, ако искаме да сме красиви и здрави. Злобата, гневът и ревността изяждат всеки човек отвътре. Тези състояния се изписват на лицата ни, неминуемо. Развиваме ли у себе си положителни мисли, действаме ли позитивно, то бръчките по лицата ни ще са нищо повече от белези на времето от доброта.

2. Преди всяко основно хранене за деня е препоръчително да вдишвате дълбоко поне десет пъти. Храната ще Ви даде сили, ако вложите позитивна мисъл в нея, докато дъвчете всяка хапка. От особена важност е да не насилваме тялото си, а да се вслушваме в сигналите му. Не чувствам потребност от малка да ям месо, вегетарианка съм, но почувства ли човек нужда да хапне месо, нека го направи.

3. Моят баща казваше, че организмът и кръвта ни се пречистват от белия равнец. Тялото на нашият дух е именно кръвта. Ето защо, ако имаме чиста кръв, то и физическото, и духовното ни тяло ще бъде здраво. Не трябва да се прекалява с употребата на билките. Отпивайки сутрин вода, нареждам на ум: сила и светлина за ума, живот за сърцето, здраве за тялото.

4. Вечер е много полезно да плискате върху затворените си очи вода със стайна температура. По дванадесет пъти върху едното и още толкова върху другото око, а след това повторете същата процедура, но по 13 пъти – общо по 25 за всяко око. С този метод се чистят отлично очните дъна. Аз и до ден днешен го правя.

5. Най-важна във всичко е мярката. Сутрешното слънце, въздухът, тишината и движението – те са основни. Проявяваме ли любов към нещо, то ще ни отвърне със същото.

6. Според Гьоте, най-хубавият ден е днешният. Не бъдете озлобени и намръщени. Тъжно ли Ви е, вгледайте се в нечии детски очи, а това ще ви накара да се усмихнете! Дефицит са днес усмивките, а пък са толкова прекрасно нещо! Усмихваме ли се, лицевите мускули дават импулс към мозъка, което ни влияе доста благоприятно.

7. Страхът е чиста болест. Безпокойството оставя следи по нашите лица и се натрупва у нас. В семейството се корени поддържането на добрия и млад дух. Без любов е изключено да вървиш напред и нагоре. Най-важното е ти да обичаш, а не единствено да чакаш да бъдеш обичан. Много любов, разбирателство и уважение е имало вкъщи цели 61 години, колкото продължи бракът на родителите ми. За този период аз не чух никаква разправия, нито лоша дума. Именно това изгради характера ми.

8. В основата на повечето заболявания е лъжата. Натрупаните лъжи са отрицание, а отрицанието винаги води до някакво заболяване. Знаете ли, че нашите тела са приематели и радиопредаватели. Невъзможно е да избегнем хорската лошотия. Това, което е важно е за какъв времеви период ще я задържим и колко бързо ще се разделим с нея. Аз я заменям винаги с някоя положителна мисъл.

9. Простете, ако има за какво! Винаги разрешавайте проблемите си с добро и любов. Критиката е разрушителна, ето защо не критикувайте. Не бива да се месим в живота на останалите, нито пък да даваме съвети, ако човек изрично не ги е поискал. Не се оплаквайте, така натоварвате безсмислено събеседника си. Ако имаш да казваш нещо, просто излез на балкона и го кажи. Неслучайно Максим Горки е казал: „Не изливайте помията върху главата на другия“.

10. Положителната мисъл – няма нищо по-силно от нея! Ако болен човек не вярва, че ще се излекува, то знайте, че нито едно лекарство няма да е в състояние да го изцери!

Източник: Дело

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.