Home » България » Лекар от Пирогов разтърси всички с думите си: да сме измрели, ако имунитетът след боледуване не беше ефективен
Лекар от Пирогов разтърси всички с думите си: да сме измрели ако имунитетът след боледуване не беше ефективен

Лекар от Пирогов разтърси всички с думите си: да сме измрели, ако имунитетът след боледуване не беше ефективен

Завеждащият клиниката по вътрешни болести и COVID отделението на УМБАЛ „Н. И. Пирогов“ доц. Петър Атанасов направи гневен коментар относно екстремното въвеждане на новите мерки и невъзможността за адекватна реакция от страна на медиците.

Освен това доц. Атанасов се чуди и защо хора с висок процент на антитела трябва да се ваксинират:

„Нали ваксинацията е с цел да се изработят антитела. Е ние, които ги имаме, защо не ни ги признават? Ние сме доказателство, че тоя имунитет е ефективен. Ние работим 2 години в тая среда, щяхме да сме измрели, ако тоя имунитет не беше ефективен! Нямам нито един от моите болни, които аз контролирам и проследявам, нито един повторен! Нито един! „, заяви медикът.

Проследил съм състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторил, нито един от тях не е с рухващ имунитет, заяви доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в „Пирогов“.

„От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта“, каза още доц. Атанасов и допълни, че отделението може да се поддържа явно на автопилот.

 

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.