Home » Идеи » „Легнете да спите без телефон, сутрин погледнете небето, пийте вино…“
"Легнете да спите без телефон сутрин погледнете небето пийте вино..."

„Легнете да спите без телефон, сутрин погледнете небето, пийте вино…“

Всичко, което е нужно да знаете за стимулирането на вашия мозък:

Неврохирургът Влад Циурея разказва всичко, което трябва да знаете за методите на стимулация и почивка на вашия мозък.

„Като неврохирург често виждам страдание по лицата на пациентите си. Неврохирургичните интервенции ги плашат повече от самите проблеми. И това е нормално.

Мозъкът не е органът, който можем да контролираме. Може би не знаете, но мозъкът също се нуждае от почивка и внимание “, казва той.

По време на отпуската или студените сезони се изкушаваме да си позволим твърде много неща: ядем твърде много, пием твърде много, седим през нощта пред компютъра, пушим много (това, разбира се, не се отнася за всички), злоупотребяваме с кафе…

„Мозъкът никога не спи, но има някои начини да му дадете почивка и да го стимулирате. Да, мозъкът се нуждае от положителни стимули “, обяснява неврохирургът и професорът.

Ето защо лекарят препоръчва да спите без мобилен телефон наблизо.

Сутрин трябва да погледнете в небето или просто да се насладите на пейзажа, за да стимулирате зрителните си центрове, да слушате мелодии, които повдигат настроението ви и да пиете вода веднага след събуждане.

Хранете се умерено, защото стомахът претоварва мозъка. Пиенето на червено вино се препоръчва, тъй като помага за изчистване на капилярните съдове в мозъка, но не се увличайте, защото алкохолът атакува нервните клетки.

По-малко телевизия (не позволявайте на мозъка да става жертва на новините).

И ако сте пушач, тогава веднъж седмично организирайте разтоварване за мозъка. Купете една наистина висококачествена и добра пура. За сметка на кутия цигари на ден – абсолютно не! “ – добавя Влад Сиуреа.

Неврохирургът ни съветва да си отделим време. Намерете тишина, приведете в ред мислите си и си подарете малко невинна радост. Личните грижи също са от полза за вашите неврони.

Радостта е истинска храна за мозъка! Готови ли сте да промените навиците си?

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.