Home » Живот » Лечебна сила на молитвата: Възстановява цялото тяло
Лечебна сила на молитвата: Възстановява цялото тяло

Лечебна сила на молитвата: Възстановява цялото тяло

Лечебна сила на молитвата: ефектите й са доказани

Молитвата е средство срещу негативното мислене. Молитвата е мощен лек и не само възстановява баланса на всички процеси в организма, но и възстановява унищожените структури – аргументира се руският професор Слезин.

По дефиниция молитвата е форма на обръщане към Бог, светците, Богородица или към ангелите-пазители.

С напредване на възрастта чувството за сигурност все повече намалява и мозъчната активност се увеличава. Активността намалява само по време на дълбок сън и молитва и това се отразява добре на хората.

Професор Слезин успява да измери силата на молитвата и установява, че когато човек се моли, той напълно изключва ммозъчната си кора, което се наблюдава само при деца до три месеца, които се чувстват в безопасност до майка си.

С напредване на възрастта чувството им за сигурност намалява и мозъчната им активност се увеличава.

„Молитвата е мощен лек и не само регулира всички процеси в човешкото тяло, но и възстановява разрушената структура на съзнанието“, казва Валери Слезин, директор на Петербургската лаборатория по невропсихоневрология.

Повечето заболявания са причинени от негативни ситуации и стрес, които отстъпват или напълно изчезват по време на молитва. Учените са доказали, че след молитва и други религиозни ритуали кръвното налягане и други стойности на кръвта се нормализират.

Твърди се също, че звукът на църковната камбана убива вирусите с вибрациите си, а осветената вода променя лечебните си свойства в зависимост от степента на вяра на човека.

Това е само допълнение към теорията за „паметта на водата“, че водата всъщност има способност да помни. Експериментите, проведени в много страни по света, доказват, че водата приема и записва всички външни събития. Тя си спомня какво се е случило в стаята, в която се намира. Всяка материя, която влиза в контакт с водата, оставя следа в нея.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.