Home » Топ новини » Край на магазините за левче: Ето каква ще бъде тяхната съдба!
Край на магазините за левче

Край на магазините за левче: Ето каква ще бъде тяхната съдба!

Магазините тип „Всичко за 1 лев“ нашумяха ударно преди близо 15-16 години. Цяла мания е на път да си отиде завинаги, видя 365 Новини.

Фикс идеята да преровиш и да се оборудваш за без пари със стоки ментета и некачествени домакински уреди вече ще бъде крайно трудна за осъществяване.

Иде краят на магазините за левче. Все повече китайски дюкяни вече са затворени, а други отдавна са се отказали най-евтината стока, която да продават, да бъде само 1 лев. Бедното население съвсем естествено като хипнотизирано гледаше евтинията, игнорирайки „благоуханието“, което се носи на влизане.

С 1 лев в джоба всеки се чувстваше направо милионер, влизайки да си закупи най-необходимите стоки за бита. И не само това.

Магазинчетата често са ставали арена на сблъсък между разгорещени домакини и млади моми, готови да си скубят косите до откат в името на това за тях да отиде последното огледалце в комплект с червило. Баби дори са размахвали бастуни една срещу друга, за да докопат пакет от 8 тоалетни хартии само за 1 левче.

Естествено никой не е оставял само лев за желан продукт.

„Изкушението дебне отвсякъде“, коментират редовни клиентки. Причината за това се подразбира – в китайските магазинчета просто има всичко. От калпави електроуреди, които могат да гръмнат при ползване над 5 минути, имитираща порцелан посуда до парфюми със сносна миризма, която за секунди се примесва с едрите капки избила пот. А българите грабеха ли грабеха, клиент да остави под 5 лева никога не се е случвало.

Но както всяко нещо истерията покрай магазините за 1 лев рязко отшумя. Появиха се моловете, в които все се намира по някоя сергия, която да е за джоба на всеки, разраснаха се и пазарите, на които виетнамци, ливанци и китайци пак продават по някоя друга стока менте. Добре познатите магазини за левче вече са с нов облик и витрини, на които се ширят обявки: „Комплект химикалки 2 лева“, „5 червила – 4 лева“, „Чифт гащи 5 лева“.

Служителка на магазин в столичния квартал „Слатина“ разкри, че преструктурирането се налага заради липсата на клиенти.

„От „Илиянци“ и моловете хората си купуват пак за без пари това, което ние продаваме. А и по-представително звучи: „Магазин за всичко“, отколкото „Магазин за 1 лев“, коментира тя и добави, че няма как билетът за градския транспорт да струва 1,60 лева, с 60% повече от най-евтината стока, която тя продава.

Източник: Ко4

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.