Home » Здраве » Кожата ти заслужава тази рецепта – тушира тъмни кръгове, петна и бръчки. 4 съставки в невероятна комбина
Кожата ти заслужава тази рецепта – тушира тъмни кръгове, петна и бръчки. 4 съставки в невероятна комбина

Кожата ти заслужава тази рецепта – тушира тъмни кръгове, петна и бръчки. 4 съставки в невероятна комбина

Когато кожата страда, това неизбежно се отразява на външния ѝ вид и трудно се прикрива с грим.

Всички знаем, че кожата е най-големият и най-деликатен орган на тялото. Тaка постоянно е изложена на външното влияние, но освен това има важната задача да предпазва всички вътрешни органи от околната среда и всичко, което може да ги засегне отвън.

Вашата кожа може да страда от слънцето, замърсители, както и много други фактори. С течение на времето може да се появят петна, обриви, бръчки.

Ако не обърнем внимание на кожата си, ефектите могат да бъдат необратими, защото тя е много деликатна и лесно може да бъде повредена. Въпреки това, предпазването ѝ не е лесна задача и изисква известно усилие.

С това ефективно домашно средство  можете да получите видими резултати.

Съставки:

  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 с. л. мед

Приготвяне:

Разредете една супена лъжица ябълков оцет в половин чаша вода, след това добавете 1 ч. л. сода за хляб, лимоновия сок и накрая 1 с. л. мед. Разбъркайте всичко много добре. Можете да съхранявате сместа в добре затворен буркан, за да я използвате, когато пожелаете.

Измийте лицето си, за да отстраните следите от грим и мръсотия. След това нанесете тази смес върху чистата кожа, оставете я да подейства 10 минути и я отстранете с топла вода.
Изсушете с кърпа много внимателно.

Няколко дни след прилагането на тази маска ще видите как кожата ви започва да се променя драстично. Сместа ще ви спаси от бръчки, акне и други проблеми без много усилия и допълнителни разходи.

Източник: bgnow.eu

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.