Home » България » Кой спечели доверието на хората в 10 ключови града
Кой спечели доверието на хората

Кой спечели доверието на хората в 10 ключови града

Вижте кой заслужи доверието на хората в ключови града на местните избори на 27 октомври според данните от паралелното преброяване на агенциите „Алфа Рисърч” и „Маркет Линкс”, извършен по поръчка на bTV:

Над 42% избирателна активност на местния вот В 11 областни града няма да има балотаж по предварителни данни, научи 365novini.

В София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ се бори за преизбиране с 36,8% на първия тур. Втора е Мая Манолова, издигната от инициативен комитет. Нейните проценти са 27,9%.

Кандидат-кметът от „Демократична България” Борислав Игнатов събира 12,4%, а независимият Борис Бонев се класира четвърти с 11,1%.

Активността в Столицата е била 41 %, доста по-висока от тази на местните избори през 2015 г., когато е едва 17,89%.

В Пловдив Здравко Димитров от ГЕРБ води в битката за нов управник. Неговите проценти близо 36,9%. На балотажа ще се състезава не с Дани Каназирева, а със Славчо Атанасов, който събра близо 17,9%. Активността в града под тепетата е била около 39%.

За Варна се очертаваше резултат на косъм, но паралелното преброяване показва победа за Иван Портних от ГЕРБ с 51,3%. Активността в морската столица е била 37%.

В Бургас изборите приключват на първия тур. Димитър Николов от ГЕРБ печели нов мандат с 66,4% от гласовете. 44,28% % беше избирателната активност в Бургас.

В Благоевград Атанас Камбитов, досегашният кмет от ГЕРБ, и независимият Румен Томов отиват на балотаж. Процентите са съответно 27% – за първия, и 22% – за втория. 56,2% е избирателната активност в Благоевград.

В Пазарджик Тодор Попов, подкрепен от местната коалиция „Новото време”, води с 46,1% и ще се бори за нов мандат на втория тур срещу Благо Солов, подкрепян от БСП. Той е с 20.5% на сто подкрепа. В деня на вота 44% от имащите право да гласуват са отишли до урните в Пазарджик.

В Плевен действащият кмет води на изборите, но ще трябва да се яви на балотаж. Независимият Георг Спартански има 39.3 %, а Мирослав Петров от ГЕРБ – 31.4%.

В Плевен излязоха да гласуват около 42% от имащите право на глас.

Другият отличник сред действащите кметове е Даниел Панов във Велико Търново. Кметът на ГЕРБ печели на първи тур с 64% и голяма преднина пред кандидата на БСП Весела Лечева.

Във Велико Търново избирателната активност беше близо 45%.

В Русе избирателите ще определят новия кмет окончателно идната неделя. Лидер с 32.5 % е Пенчо Милков от местната коалиция БСП за България. С 28,7% след него е Диана Иванова от ГЕРБ. Избирателната активност е 40%.

В Хасково хората категорично ще изберат нов кмет. Досегашният управник Добри Беливанов има 9%и е на 4 място. На балотаж отиват: Станислав Дечев от ГЕРБ с 52% и Коста Стоев от БСП с 18,7% от гласовете.

Такава е била волята на избирателите според данните от паралелното преброяване на агенциите „Алфа Рисърч“ и „Маркет Линкс“, извършен по поръчка на bTV в 10 ключови български града.

Източник: btvnovinite.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.