Home » Живот » Когато решиха да разделят сиамските близначета, шансовете за успех бяха нищожни. 10 години по-късно те изглеждат така (СНИМКИ)
Когато решиха да разделят сиамските близначета

Когато решиха да разделят сиамските близначета, шансовете за успех бяха нищожни. 10 години по-късно те изглеждат така (СНИМКИ)

Истории като днешната се случват много, много рядко. Те са причината да вярваме в чудото на съвременната медицина и никога да не губим надежда и вяра в доброто, което се случва около нас. 

Ако видите близначките Изабел и Аби Карлсън, никога няма да си помислите, че са нещо повече от обикновени деца. Момичетата са копие една на друга и изглеждат като всички останали връстници. Но когато са се родили, са били на косъм от това, да оцелеят …

Момичетата са сиамски близнаци, свързани с раждането си завинаги в едно цяло. Най-опасното в случая било, че сърцето на Изабел биело в гърдите на Аби. Техните вътрешни органи са били смесени в двете малки телца!

Преди 10 години лекарите от клиниката Майо трябвало да минат специално обучение за най-сложната операция в кариерата си – да разделят малките момиченца. Всички разбираха, че потенциалният риск е много висок, но това бе шанс за бебета да живеят нормален живот!

сиамски близнаци

Детският хирург, д-р Кристофър Моар, подготвял колегите си с голяма отговорност.

„Имаме различни екипи. Единият – за сърцето, вторият – за панкреаса, третият – за черния дроб, а четвъртият – за пластиката. Сега умножете всичко по две, защото всъщност пациентът не е един, а двама”, заяви доктор Моар пред репортери през 2006 г.

На 12 май 2006 г. 17 хирурзи извършват героичната операция, която продължава цели 12 часа. И тази операция завършва с голям успех – и двете момичета оцеляват и са разделени! Бебетата се нуждаели само от две седмици рехабилитация, за да се завърнат у дома в Северна Дакота.

Изабер и Аби КарлсънСлед 10 години семейство Карлсън се гордее със своите пораснали момичета. Те ходят на гимнастика, забавляват се, печелят нови приятели, посещават училище, носят обикновени дрехи и живеят щастливия живот на тийнейджърите.

Изабел и Аби са весели и забавни тийнейджъри и най-важното е, че са напълно здрави!

сестри близначки

Малките обичат да се състезават помежду си като сестри. Изабел и Аби признават, че имат навика да се държат за ръце на обществени места. Родителите им пък помнят, че мъничетата се държали здраво за ръце още в първите дни на живота си. Това се е превърнало в символ на тяхната дълбока връзка и в моменти на безпокойство, когато се нуждаят от подкрепа, те отново се обединяват. Сега те са разделени, но връзката между тях ще остане завинаги, пише zajenata.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.